Kardeşlik İçinde Oynayacağız

Van Büyükşehir Belediyespor cumartesi günü oynanacak Bergama Belediyespor karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda barış, kardeşlik içinde maçın oynanacağı vurgulanarak “Gerek saha içi gerek saha dışında Bergama Belediyespor sporcularına, yöneticilerine herhangi bir olumsuz harekete izin vermeyeceğimizi belirtir, bu yönde girişimde bulunmak isteyen kişilere gerekli yaptırımları uygulayacağız” denildi.

İlhan Siyahtaş

 

Van Büyükşehir yönetimi Belediyespor Bergama Belediyespor karşılaşması öncesi taraftarlara centilmenlik çağrısında bulundu.  Şahabettin Özarslaner Spor Tesislerinde düzenlenen basın açıklamasında geçen sezon Van ve İzmir’de Büyükşehir Belediyespor ve Bergama Belediyespor maçlarında çıkan olayların ve  yaşanan polemiklerin geride kaldığı hatırlatıldı. Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Basın Sözcüsü Mahmut Pala “Bergama Belediyespor ile herhangi bir husumetimizin olmadığını belirtmek istiyorum.  Daha önceki dönemde yaşanan olaylardan nemalanmak isteyen kişi yada kişilere kesinlikle ödün verilmeyeceğini herkesin bilmesini isteriz” dedi.

Basın açıklamasını yapan yönetim kurulu üyesi Mahmut Pala,  spor Fairplay kuralları içinde  yapılması gereken yarıştır. Kuralların bütün kulüp yöneticilerinin, sporcularının ve taraftarların uyması için oluşturulduğunu unutmamak gerekir dedi.

 

“Bergama Belediyespor ile husumetimiz yoktur”

Son bir iki ay içinde yaşanan şiddet ortamının spor müsabakalarına taşımak istendiğini belirten Pala şöyle dedi: “Son bir iki ay içinde yaşanan şiddet ortamını spor müsabakalarına taşımak isteyen kirli zihniyet var. Bu zihniyet spor ve sporcuya da benimsetilmeye çalışılıyor. Zihniyet milliyetçi duygularını futbol sahalarında sergilemeye başlamıştır. Bu milliyetçi ve provokatif eylemlerde bulunan insanları kınıyor, sporun barış ve kardeşlik anlayışı içerisinde yapılmasını istiyoruz. Bu anlamda bizim Bergama Belediyespor ile herhangi bir husumetimizin olmadığını vurgularken daha önceki dönemde yaşanan olaylardan nemalanmak isteyen kişi yada kişilere kesinlikle ödün verilmeyeceğini belirtmek isteriz. Gerek saha içi gerek saha dışında Bergama Belediyespor sporcularına, yöneticilerine herhangi bir olumsuz harekete izin vermeyeceğiz. Bu girişimde bulunmak isteyen kişilere de gerekli yaptırımları uygulayacağız. Spor,  Fairplay kuralları çerçevesinde oynanması gerektiği ve kuralların bütün kulüp yöneticilerinin ve taraftarların uyması için oluşturulduğunu unutmamak gerekir” şeklinde konuştu.

 

“Barış ve kardeşlik içinde bu maçı oynayacağız”

Van Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Eş Başkanı Eşref Ukay, “ Bildiğiniz gibi bizim önümüzde bir BergamaBelediyespor maçı var. Biz maç çalışmalarımızı tamamladık. Sıkıntısız ve sorunsuz bir maç izletmek amacıyla özenle hareket edeceğiz. Evet, geçmişte yaşanan bir sıkıntı oldu ve şimdi konuşuluyor. Bu sanki aramızda büyük bir sorun ve kan davası varmış gibi gösteriliyor. Maalesef bunda basın ile sosyal medyanın olumsuz katkısı var. Biz maç öncesinde Bergamaspor yöneticileri ile bir araya gelip ortak bir açıklama yapmak istedik ancak şartlar  izin vermedi. Bergama maçında sıkıntı yaşanacağını düşünmüyoruz. Herkese güzel bir maç izlettirmek için çaba gösteriyoruz. Kamuoyuna ve taraftarlara şunu söylüyoruz; Biz bu maçta her hangi bir sorun yaşanmasını istemiyoruz. Olurda bir sorun çıkarsa  biz bunu Büyükşehir Belediyespor’a yapılmış gibi kabul edeceğiz.  Barış ve kardeşlik içinde bu maçı oynayacağız. Geçmişte olanları çok abartmanın bir anlamıda yoktur” dedi.  

 “Takımımıza sahip çıkmamız gerekiyor”

Karakobralar Taraftar Grubu Başkanı Ercan Dülger, “Cumartesi günü oynanacak maçta barış ve kardeşlik duygularıyla takımımızı destekleyeceğiz. Rakibimize konukseverliğimizi gösterip kendilerini en güzel şekilde karşılayıp uğurlayacağız.Maçın sonucu ne olursa olsun sağduyulu davranarak taraftarımızın güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmemesini sağlayacağız. Bu anlamda ne kedimizi nede kulübümüzü zor durumda bırakmayacağız. Rakibe en büyük cezayı sahada galibiyet alarak vereceğiz. Tüm Van halkını sağduyuya davet ediyor ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan kışkırtırcı, tahrik edicici paylaşımları önemsememelerini  rica ediyoruz. Bu konuda basın mensuplarımızı da duyarlılığa davet ediyoruz. Başka bir Büyükşehir Beleidyespor’umuz yok. Bu yüzden takımımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Herkesi birlik beraberliğe davet ediyoruz. Bizim kendi özel güvenliğimiz var. Biz bu maç için özel güvenlik sayımızı artırdık. Bunun yanı sıra ayrıca il güvenlik toplantısında çalışmalar yapıldı Bizim yönetici arkadaşlarımız tribünlerde taraftarlar ile birlikte maç izleyecekler.Taraftarımız sağduyulu olacak ve maç karnaval havasında güzel bir şekilde geçecek” diye konuştu.

Basın toplantısına Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Eş Başkanları Ayşan Harmancı, Eşref Ukay, yönetici Mahmut Pala, Kara Kobralar Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger Katıldı.

Bakmadan Geçme