Karikatür sergisi büyük ilgi gördü

'Van YYÜ Cumhuriyetin 100. Yılında Çocuklarımızın Yüzünü Güldürüyor' Projesi kapsamında Vali Haydar Bey Anadolu Lisesinde düzenlenen karikatür sergisi yoğun ilgi gördü.

Basın Bülteni

‘Van YYÜ Cumhuriyetin 100. Yılında Çocuklarımızın Yüzünü Güldürüyor Projesi’, Van YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öncülüğünde Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü paydaşlığıyla hayata geçirilmişti.

‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çocuklarımızın Yüzü Gülsün’ sloganıyla yola çıkan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim, Tekstil, Grafik Tasarım, Müzik, Sahne Sanatları, Fotoğraf, Heykel, Geleneksel Türk El Sanatları, Seramik, Radyo-Sinema ve Televizyon ana sanat dallarında olmak üzere ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere yönelik sanatsal etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Van YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Proje Sorumlusu Dr. Filiz Keskin ile Dr. Atilla Emre Keskin, Doç. Dr. Halit Yabalak ve Veyis Güleş tarafından oluşturulan ekip çalışması olan karikatür sergisi öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Karikatür Sergisi’nin açılışına katılan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “Çocukların sanata olan ilgisini ve farkındalığını artırmak üzere çıkılan yolda ‘Van YYÜ Cumhuriyetin 100. Yılında Çocuklarımızın Yüzünü Güldürüyor Projesi’nin çok güzel sanatsal etkinliklere vesile olduğunu görmekteyiz. Eğitime, bilime ve sanata destek veren projeleri çok kıymetli buluyoruz. Bu bağlamda proje paydaşlarımıza ve projede emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme