Kasaplık Sokağa Düştü!

Ramazan ayı gelmesi ile birlikte kaçak et satışı artarken belediyelerin soruna duyarsız kalması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar, Sebze Hali Yolu üzerinde üç farklı noktada ve şehrin farklı yerlerinde kaçak et kesimi ve et satışının yapıldığını sağlığa aykırı kesimlere karşı gerekli denetimlerin yapılmasını istediler.

İlhan Siyahtaş

İpekyolu Sebze Hali yolu üzerinde üç farklı yerde, direklere asılan etler gelişi güzel ortamda sağlık kuralları ve yasalar çiğnenerek vatandaşa satılıyor. Kaçak et satışı ile ilgili gelen şikâyetlerin ardı arkası kesilmezken belediye zabıtalarının olaya duyarsız kalması tepkilere neden oldu. Ramazan ayı ile birlikte kaçak et satışı her geçen gün artarken Van’ın birçok mahallesinde aynı durumun söz konusu olduğu görüldü. Bu Sağlıksız ortamlarda kesilen kaçak ete satışına yetkiler duyarsız kalıyor. Hiçbir denetimin yapılmadığı görülürken kaçak et satışının yapıldığı bölgelerde çevreye atılan atıklar görüntü ve koku kirliliğine neden oluyor.

Mahallelerin ve evlerinin önlerinde hastalık saçan ilkel bir görüntü görmek istemediklerini, yetkilerin konuyla ilgilenmeleri isteyen vatandaşlar “ Burada sağlıksız ortamında kaçak et kesimi yapılıyor. Bu kadar işlek, yetkilerin kullandığı cadde de bu çirkinliği, yasa dışı olayı nedense kimse görmüyor. Zabıtanın görmemesi ise ihmaldir. Toz toprak içinde et kesimi ve satışı ancak Afganistan’da yapılıyor. Van’ın şehir görünümüne yakışmayan bu görüntüler kasaplara ve vatandaşlara zarar veriyor. Biz  hijyen ortamından yoksun et satışının engellenmesini istiyoruz. Böyle devam edecekse O zaman bütün kasapları kapatsınlar herkes sokaklarda et satışı yapsın. 

Bakmadan Geçme