Kasım ayında fiyatı artan ve azalan ürünler

İstanbul Ticaret Odası ( İTO) Kasım'da fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı.

Şeffaflığı sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla İTO ( İstanbul Ticaret Odası) İstanbul'da perakende satış fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri eski fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı. 

İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan toplam 242 üründen 135'inin fiyatı artarken, 21 ürünün fiyatı düştü ve 86 ürünün fiyatı ise aynı kaldı. Kasım ayında önceki aylara göre fiyatı en çok artan ürün yüzde 36,44 ile giyim grubu erkek giyim harcamalarında bulunan palto oldu. Fiyatı düşüşte olan ürün ise yüzde 15,18 ile pırasa oldu.

Fiyat artışı olan diğer bir kaç ürün ise gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler grubundan yaş üzüm yüzde 31,43, çikolata yüzde 20,48 oldu. Kültür ve eğitim grubundan maça giriş ücreti de yüzde 17,98 artış gösterdi.

Pırasa ise yine yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alsa bile yüzde 15,18'lik bir düşüşle fiyatı en fazla düşen ürün oldu. Pırasayı yüzde 13,67 ile maydonoz, yüzde 12,56 ile kıvırcık salata ve yüzde 11,96 ile limon takip etti.

Kaynak: Capital

 

Van Haber / Vansesi Gazetesi

Bakmadan Geçme