• Haberler
  • KAYA ORTASAÇ: HALKIMIZI ESARETTEN KURTARMAYA GELDİK

KAYA ORTASAÇ: HALKIMIZI ESARETTEN KURTARMAYA GELDİK

Tuşba Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kaya Ortasaç, Van'da iki parti algısının kırılması gerektiğini belirterek, 'Vatandaşlar ve esnaflarımızdan çok büyük ilgi görüyorum. Maalesef Van halkı iki parti arasına sıkıştırılmış. Biz halkımızı bu esaretten kurtarmaya geldik. Eğer kazanırsak 31 Mart akşamı tarih yazacağız ve partiler halka hesap verecek' dedi.

Evren Doğruer

Tuşba Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kaya Ortasaç, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ortasaç gazetemizi ziyaret ederek, yazı işleri müdürü İkram Kali ile görüştü.

"Beyzadeler topluluğu için önce bayrak gelir"

Van'ın asli unsurlarından yaklaşık 50 binin üzerinde nüfusa sahip Beyzadeler topluluğu için önce bayrağın geldiğini ifade eden Ortasaç, "Yıllardır bu memleketin kadim topluluğu Beyzadeler olarak Türkiye'de başka gidecek yerimizin olmadığını her zaman söyledik. Türk bayrağını ilelebet daha ileriye taşımak için elimizden gelen bütün gayreti cani gönülden her dönemde sarf etmişiz ve bundan sonra da yine sarf etmeye devam edeceğiz. Çünkü Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya ve birçok yerde atalarımız, dedelerimiz bizim için savaşarak şehit oldu. Eğer bugün bu topraklarda yaşıyorsak bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Beyzadeler topluluğu için her zaman önce bayrak ve vatan gelir. Beyzadeler topluluğu yüz yıllardır bu bölgede her alanda namusuyla, şerefiyle ticari faaliyetlerle uğraşmışlardır. Ticaretlerini gündelik kazanarak geçimini sağlamışlar. Hiçbir zaman bu memlekete ve devlete asi olmamışlar. İhanet etmemişlerdir. Dedelerimiz o dönemlerde siyasete girmemiş ama torunları olarak Allah bize nasip etti. Biz şuan Beyzadeler olarak aktif bir şekilde siyaset arenasındaki yerimizi aldık. Beyzadeler olarak önce Van Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğini kurarak çalışmalarımıza başladık. Şuan çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Yerli ve yabancı turistlerin Van'dan memnun ayrılması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Memleketimizin gelişmesi, insanların dışarıdan gelip Van'ı gezerek gitmesi Vanlı olarak bizleri mutlu ediyor. Özellikle birkaç gruba Van kültürünü tanıtmak üzere ev sahipliği yaptım. Gelen turistler için Van oturma gecesi düzenledik. Kendileri de gayet mutlu oldular. Van'ın kültürel ve tanıtım anlamında ciddi sıkıntıları var. Kültürümüz dejenere ediliyor, yok edilmek isteniyor. Yöneticilerimiz biraz daha samimi olarak çaba gösterseler bu sorunları birlikte aşabiliriz" dedi.

"Kardeşliği pekiştirmek, kavgaları bitirmek için geliyoruz"

Daha yaşanılabilir bir Van ve Tuşba için bağımsız aday olduğunu açıklayan Ortasaç, "Milliyetçi Hareket Partisinde herhangi bir üyeliğim yok. 24 Haziran seçimlerinde MHP'ye destek verdim. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlerde Tuşba'dan bağımsız aday oldum. Tuşba'da 81 bine yakın seçmen var. Ben sadece Beyzadelerin veya farklı bir aşiretin belediye başkan adayı değilim. Bütün Tuşba'da yaşayan herkesin adayıyım. Rengi, dili, dini ne olursa olsun herkesin oyuna talibim. Siyaset hizmet aracıdır. Seçimi kazanmam halinde bütün Tuşba'ya hizmet edeceğim. Kardeşliği pekiştirmek, kavgaları bitirmek için geliyoruz. Daha yaşanılabilir bir Van için, daha güzel bir Tuşba için, ötekileştirilenleri, yok sayılanları kucaklamak için, unutulanları hatırlatmak için geliyoruz. Kapımız herkese açıktır. Tuşba halkı eğer bize güvenip yetki verirse kazanan halk olacak" diye konuştu.

"Alternatif olarak siyasi partilerin önüne çıktım"

Vanlı seçmenlerin iki parti arasına sıkıştırıldığını belirten Ortasaç, "Sahada vatandaşlar ve esnaflarımızdan çok büyük ilgi görüyorum. Gittiğimiz 10 yerden 5'inde bize aday olmasaydın sandığa gitmeyecekleri söylendi. Maalesef iki parti arasına sıkıştırılmış halkımız var. Biz halkımızı bu esaretten kurtarmaya geldik. İnsanlarımıza Van ve Vanlılar için cesaret, moral vermeye geldik. Ekonomik olarak bizden çok daha iyi olan işadamlarımız var. Biz onların aday olarak bu algıyı kırmalarını bekliyorduk fakat onlar cesaret etmediler. Keşke birileri Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu veya diğer belediyelere bağımsız belediye başkan adayı olsaydı. Seve seve destek verirdik. Bizim bu iki parti algısını mutlaka kırmamız gerekiyor. Van'da şuan üçüncü bir seçenek yok. Halkımız AK Parti ve HDP arasında sıkışmış. Biz halkımızı bu baskılardan kurtaracağız. 31 Mart seçimleri bağımsız adaylar için bir fırsattı fakat bekleneni göremedik. Ben alternatif olarak siyasi partilerin önüne çıktım. İnsanlar artık rahat bir şekilde sandığa gidip oyunu kullanabilecek. Halkımız gönül rahatlığıyla Kaya Ortasaç'ı destekleyebilir. Eğer kazanırsak 31 Mart akşamı tarih yazacağız. Eğer kazanırsak partiler halka hesap verecek" ifadelerini kullandı.

"Kazanırsam Tuşba'ya hizmet edeceğim"

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde kazanması halinde Tuşba için gece gündüz çalışacağını söyleyen Ortasaç, "Halkımız teveccüh göstererek, Allah belediye başkanlığını nasip ederse ilk önce Tuşba'da işsizliği azaltmak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Çok büyük paralar harcamadan yapabileceğimiz 14 projemiz var. Bunlardan en önemlisi Tuşba'daki toprakları değerlendirerek seracılığı hizmete açacağız. Ciddi anlamda sebze meyve yetiştireceğiz. Üreten bir Tuşba olacak. Benim asıl işim topraktır. O yüzden önce topraklarımıza hayat vermek için çalışmalara başlayacağız. Bunun yanı sıra mahallelerimizde kadınların sosyal hayatı yok. Biz kadınları sosyal hayatın içerisine koymak için kadın yaşam merkezlerini hizmete açacağız. Tuşbalı kadınlar el emeği göz nuru ürünleriyle hünerlerini sergileyecekler. Yaşlılarımız, hastalarımız ve engelli vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti vereceğiz" dedi.

"Hiçbir güç bizi yolumuzdan geri çeviremez"

İl dışında çok sayıda Vanlı işadamının olduğunu belirten Ortasaç, "Belediye olarak onlara ciddi tekliflerle giderek Tuşba'ya yatırım yapmalarını sağlayacağız. Belediye olarak 5 yıldızlı otel yapacağız demiyorum ama yapmak için Vanlı işadamlarımızın kapısını çalarız. Kazanacaksa Vanlı kazansın. Biz belediye olarak elimizden gelen her türlü desteği veririz. Vanlı gelmedikten sonra biz yabancı işadamlarımızla görüşeceğiz. Tuşba ilçemizin gelişmesi için her türlü çabayı sarf ederiz. Gençlerimizi spora yönlendirmek için semt sahaları ve spor sahaları yapacağız. Ailelerimizin rahat bir şekilde vakit geçirebilecekleri parklar hizmete açacağız. Şuan birileri tarafından bir dedikodu oluşmuş ve benim son anda adaylıktan çekileceğimi söylüyorlar. Sakın kimse bu tür söylemlere ve dedikodulara itibar etmesin. Bunlar yıpratma adına yapılıyor. Kaya Ortasaç olarak kesinlikle adaylıktan çekilmeyeceğim. 31 Mart gecesine kadar mücadelemize devam edeceğim. Hiçbir güç bizi yolumuzdan geri çeviremez. Teklif ne olursa olsun ben halkımıza söz verdim. Geri çekilme gibi bir düşüncem asla yoktur. Şahsımı Allah'a ve halkımıza emanet ediyorum. İnşallah halkımız bana sahip çıkacak. Kazanan Van ve Tuşba olsun" şeklinde konuştu.

Tuşba Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kaya Ortasaç Vanlı olmaktan gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi; "1982 Van Tuşba doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Van'da gördüm. Okulu bitirdikten sonra sanayi hayatım başladı. Mesleki teknik okulunu bitirdim. 4 yıl kültür eğitimi aldım. 14 yıldır motor yenileme işinde iş yerim bulunmaktadır. Van Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Spor Kulübünün başkanıyım"

Bakmadan Geçme