• Haberler
  • Güncel
  • Kayatürk: Devlet tüm imkânlarıyla yangınlarla mücadele ediyor

Kayatürk: Devlet tüm imkânlarıyla yangınlarla mücadele ediyor

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İzmir başta olmak üzere ülkenin farklı şehirlerinde çıkan orman yangınları nedeniyle bir açıklama yaptı. Kayatürk, yangınlardan etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, devletin tüm birimleri ve imkanlarıyla yangınların söndürülmesi için ilk andan itibaren havadan ve karadan çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Kayatürk, açıklamasında, "Ülkemizin farklı şehirlerinde çıkan orman yangınlarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İzmir başta olmak üzere, yangınların yaşandığı bölgelerdeki vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Devletimiz, tüm birimleri ve imkanlarıyla ilk andan itibaren havadan ve karadan söndürme çalışmalarına devam etmektedir. Yangınları kontrol altına almak için çaba sarf eden tüm çalışanlarımıza kolaylıklar diliyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Kayatürk, yangınların neden olduğu zararın büyük olduğunu ve bu durumun tüm vatandaşları derinden etkilediğini vurgulayarak, "Bu zorlu süreçte birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerektiğini" belirterek, yangınların söndürülmesi için yapılan çalışmalara destek çağrısında bulundu.

Orman yangınları, son yıllarda ülkemizde sıkça yaşanan bir afet haline geldi. Küresel ısınmanın etkileriyle artan sıcaklıklar ve kuraklık, yangın riskini artırıyor. Uzmanlar, yangınların önlenmesi için bilinçlendirme çalışmalarının ve ormanların korunması için alınacak önlemlerin önemini vurguluyor.

Kayatürk'ün açıklaması, orman yangınlarının toplumsal bir sorun olduğunu ve bu sorunla mücadele etmek için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme