Kaymakam Aydoğan'dan arıcılara ziyaret

Van'ın Muradiye Kaymakamı Melih Aydoğan, ilçede bal üretimi yapan arıcıları ziyaret ederek, çalışmalarını yerinde inceledi.

Van'ın Muradiye Kaymakamı Melih Aydoğan, ilçede bal üretimi yapan arıcıları ziyaret ederek, çalışmalarını yerinde inceledi. Arı kovanlarını detaylı bir şekilde inceleyen Kaymakam Aydoğan, üreticilerden bilgi aldı. Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Bugün Muradiye'de arıcılarımızla beraberiz. İlçemizde yeni gelişmeye başlayan arıcılık sektöründe, yaylalarımızla bu sektöre katkıda bulunuyoruz. Hem ilçemizde hem de dışarıdan gelen arıcılar, Muradiye ve yaylalarında faaliyetlerini sürdürüyorlar. Çok yakında bal sağım işlemine başlayacaklar. İlerleyen yıllarda bu faaliyeti daha da geliştirmek istiyoruz." dedi.

Kaymakam Aydoğan, arıcılığın ilçede daha da gelişmesi için DAP’a sunulan projelerden bahsederek, "Bu kapsamda DAP’a sunmuş olduğumuz projeler var. Arıcılığın ilçemizde geliştirilmesi için önümüzdeki sene bu projelerin kabul edilmesiyle birlikte faaliyet kolunu artırarak arıcılarımızı desteklemeye devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında, ilçede arıcılık yapan Salih Özdemir ve diğer arıcılarla bir araya gelen Aydoğan, "İnşallah bal sağımının bereketli olmasını temenni ediyoruz. Kendilerine ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. 

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme