KENT PARK PROJESİ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Vanlıların büyük ilgisini çeken Kent Park Meydanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kent meydanı ve kent park ile ilgili kamuoyunda kafa karışıklığı yaratıldığına dikkat çeken Vali Zorluoğlu, 'Hükümet konağımızın projesi yapıldı. Mevcut valilik binası yıkılacak ve burası meydan olarak kalacak. Bizim Van'a kazandırmak istediğimiz Kent Park müzenin yeri ve Cumhuriyet Caddesi'ni de kapsayacak şekilde yaklaşık 25 dönüm civarında bir alanda hayata geçirilecek. Bu iki projeyi birbirine karıştırmayalım' dedi.

Burhan Ergin

 

Vali Murat Zorluoğlu, yakında basınla bir araya geleceğini belirterek, "Önümüzdeki hafta için basınla bir araya gelme planımız var. Hazırlık yapıyoruz. Orada hem 2017 yılında ne yaptığımızı anlatacağız hem de 2018 yılında neler yapacaklarımızı paylaşacağız. Vizyon ile ilgili bilgiler vereceğiz" dedi.

 

 

"KENT MEYDANI İLE KENT PARK PROJESİ BİRBİRİNE KARIŞTIRILIYOR"

Kent meydanıyla ilgili kamuoyunda yaratılmaya çalışılan kafa karışıklığına açıklık getiren Vali Zorluoğlu, "Kent park meydanı kamuoyunda takdir toplayan bir proje oldu. Kent meydanı Van'ın önemli bir eksiğini gidermiş olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kamuoyuna gelecek haftayı beklemeden şunu söyleyeyim. Biliyorsunuz ben basınla bir araya geldiğimde hükümet konağı projesini paylaşmıştım. Şu anda hükümet konağının bulunduğu yerin park ve kent meydan olarak kullanılacağını söylemiştim. Bu iki şey bir birine karıştırılıyor" dedi.

 

 

"HÜKÜMET KONAĞIMIZIN PROJESİ YAPILDI"

Yeni hükümet konağı hakkında bilgi veren Vali Zorluoğlu, "Hükümet konağımızın projesi yapıldı. Bakanlığımız tarafından uygun görüldü. Şu anda detay projeleri yapılıyor. Daha öncede dediğim gibi şu anda Tuşba Kaymakamlığımızın bulunduğu alanda yapılacak. O yapıldığı zamanda burası yıkılacak ve burada bir şey yapılmayacak. Bir meydan olarak kalacak. Sizin de bildiğiniz gibi burası küçük bir alan. Burası bir park ve büyük bir kent meydanı olmaz. Yine bir park ve meydan olarak kalacak. Ancak bizim bu şehre kazandırmak istediğimiz kent park, Cumhuriyet Caddesi, Şehir Parkı etrafında bulunan yaklaşık 25 dönüm civarında bir alanı kapsayacak. Valilik yeri ile Kent Park projesini birbirine karıştırmayalım. Söz verdiğimiz gibi valilik yıkıldıktan sonra burada bir şey yapılmayacak" ifadelerini kullandı.

 

 

"KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK"

Kent meydanı yapılacak olan alanda bulunan esnaflarla ilgili açıklamada bulunan Vali Zorluoğlu, "Bizim oradaki esnafımız için planımız hazır. Ancak o planı bugün değil de önümüzdeki hafta içinde konuşalım. Biz burada esnafımızı ya da orada yeri olan mülk sahibini ve vatandaşımızı asla mağdur etmek istemeyiz. Biz toplum menfaati için çalışıyoruz ama oradaki insanların menfaatini de düşünüyoruz. Şunun sözünü verebiliyoruz. Oradaki insanlar maddi anlamda mağdur olmayacak. Mağdur olan varsa muhatabı benim diyorum" dedi.

Bakmadan Geçme