Kim ne kadar yerli, ne kadar milli

Son 6 aydır Cumhurbaşkanı Erdoğan, neredeyse har konuşmasında kendilerinin ne kadar yerli ve milli olduğunu, karşısında olan muhaliflerinse özellikle isim vererek, 'gayri milli' olduğunu cezbeli biçimde meydanlarda dillendiriyor. MHP lideri Devlet Bahçeli de AKP ile ittifak içinde yer aldığı için o da aynı suçlamayı getiriyor.

Son 6 aydır Cumhurbaşkanı Erdoğan, neredeyse har konuşmasında kendilerinin ne kadar yerli ve milli olduğunu, karşısında olan muhaliflerinse özellikle isim vererek,  "gayri milli" olduğunu cezbeli biçimde meydanlarda dillendiriyor. MHP lideri Devlet Bahçeli de AKP ile ittifak içinde yer aldığı için o da aynı suçlamayı getiriyor.

 

Televizyonlarda dinledikçe, gazetelerde okudukça koltuğun cazibesine kapılanların nasıl gerçeklerden ve doğrulardan uzaklaştığını, her şeyi tersinden anlamaya ve anlatmaya başladıklarını görüp, şaşkınlık içinde kalıyor insan.

 

Çok derine inmeden İstanbul, Ankara, İzmir'de sokağa çıktığınızda, neredeyse tüm yüksek katlı binaların, tüm büyük mağazaların, otellerin, alış veriş merkezlerinin ismi bile, telaffuzu zor yabancı isim taşıyor. Bu mu yerlilik ve millilik. Hadi cevap verin?

 

Girin bir alış veriş merkezinden içeriye, mağazaların 98'inin ismini okumakta ve telaffuzunda zorluk çekersiniz. Onu geçtim, alış veriş yaptığınız markette elinizi neye atsanız yabancı bir markanın ürünü... Cevap verin yerli ve milli misiniz?

 

Hükümetten, iktidar partisi AKP'den, Muhalefetten, yandaş basından, yandaş olmayan basına hemen herkes Türkiye'de tarımın, hayvancılığın bittiğini dile getiriyor. El hak doğru.

 

Sen bu ülkede tarıma ve hayvancılığa gereken desteği vermezsen tabi biter ve sen hala yerlilikten ve millilikten söz edersin.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme