Kinyas Kartal’dan Sancar'a anlamlı kutlama

Merhum Van Milletvekili Kinyas Kartal'ın torunu 19. Dönem Van Milletvekili Nadir Kartal'ın oğlu, genel cerrahi uzmanı, Burukan aşiretinin başarılı gençlerinden Op. Dr. Kinyas Kartal'dan 2015 Nobel Kimya ödülüne layık görülen Türkiye'nin gurur duyduğu Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'a anlamlı tebrik mesajı.

Vansesi Haber Merkezi

2015 Nobel Kimya Ödülü'nü "DNA onarımı" hakkındaki bilimsel çalışmasıyla Nobel Kimya Ödülü kazanan Prof. Dr. Sancar'ın başarısının sevincini  bütün Türkiye paylaşmaya devam ediyor. 

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, İsveç Akademisi, Karolinska Enstitüsü ve Norveç Nobel Komitesi tarafından 2015 Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Türk bilim adamı  Prof. Dr Aziz Sancar'a anlamlı duygulandıran bir kutlama da Vanlı tıp insanından geldi.

Merhum Van milletvekili Kinyas Kartal'ın torunu, 19. Dönem Van milletvekili Nadir Kartal'ın oğlu, İstanbul Şişli Etfal Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı olarak çalışan dedesinin ismini taşıyan Op. Dr. Kinyas Kartal sosyal paylaşım hesabından duygulandıran kutlama mesajı yayınladı. Kartal mesajında, sayenizde bir kez daha bu değerlerin hala güncelliğini koruduğunu göstererek onlara en güzel cevabı, bizlere en büyük desteği verdiniz dedi.

Doktorluğunun yanı sıra kısa denemeleri Doğan Kitap aracılığıyla yayınlanan 2014 yılında çıkan "Aşk Büyük Harfle Biter" kitabı ilgiyle okunan Kinyas Kartal, takipçileri tarafından büyük beğeni görerek paylaşılan mesajında şunları söyledi:

"Dilerim bu mesaj Prof. Dr. Aziz Sancar'a ulaşır...

Değerli büyüğüm;

Tam bazı kesimlerin "doğuyu verelim de kurtulalım!" dediği günlerde ülkemize en kıymetli bilim ödülünü kazandıran kişi olarak "Ben Mardin'liyim!" dediniz...

Tam bazı kara zihinler cumhuriyeti sorguladığı dönemde "Ben bu ödülü cumhuriyet sayesinde" kazandım dediniz...

Tam Mustafa Kemal Atatürk artık açık açık eleştirilirken "Bu ödülün gerçek sahibi Atatürk'tür" dediniz...

Benim yanımda bu söyledikleriniz ülkemiz için, dünyamız için, yaşadığımız bu zor zamanlar için Nobel çok daha kıymetli ve önemlidir.

Saydığınız bu değerlere açıkça karşı çıkanlar bile bugün sizin resimlerinizi paylaşıyor ve başarınızı kutluyorlar. Sayenizde bir kez daha bu değerlerin hala güncelliğini koruduğunu göstererek onlara en güzel cevabı, bizlere en büyük desteği verdiniz.

Size teşekkür eder,

O bilim kokan ellerinizden öperiz."

 Van'ın sayılan geniş ailelerinden Bıruki ailesinin başarılı genç isimlerinden  Doktor Kinyas Kartal'ın mesajına yorumlarıyla katılan takipçileri Kartal'a teşekkür ederek Vanlıların duygularına tercüman olduğunu belirttiler.

O yorumlardan bazıları:

Betül Yücel: Bu güzel yazınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum, duygularımıza tercüman oldunuz

Ali Ihsan Özçelik: Adam olmak sanattır,her adama yakışmaz.Tebrikler hocam..

Nalan Polat Üstel: Kinyas  bey, gurur veren bir ödülün bahsi ancak bu kadar güzel olur.

Nalan Polat Üstel: Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Müthişsiniz. Bu güzel anlatımın karşında bende büyük bir saygıyla selamlıyorum sizi.

Taylan Denizhan: Bilim adamı olmadan önce insan olmak gerektiğinin somut örneği... Aziz hocaya bu karakteri katan gerçek doğu insanının hatırlanması gereken mertliği ve eğitimin getirdiği erdemidir.

Tekrar saygı ve sevgiler hocam.

Bakmadan Geçme