• Haberler
  • Ekonomi
  • Kiracılar dikkat: Devlet ev yapacaklara bu şartla 300 bin lira veriyor

Kiracılar dikkat: Devlet ev yapacaklara bu şartla 300 bin lira veriyor

Devlet, ev sahibi olmayan vatandaşlara yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan yeni destek programı kapsamında karşılıksız olarak 300 bin TL'ye kadar nakit yardım sağlayacak. Başvurular, e-Devlet sistemi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kendi evini yapmak isteyen vatandaşlara büyük bir destek sağlıyor.

Devlet, ev sahibi olmak isteyenlere karşılıksız olarak 300 bin TL'ye kadar nakit yardım yapacak. İşte kampanyaya dair tüm detaylar...

 

BAZI FARKLILIKLAR VAR

Destek ödemeleri Türkiye genelinde uygulanacak olup, miktarlar 35 bin TL ile 300 bin TL arasında değişiklik gösterecektir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev onarımlarında 35 bin TL ile 100 bin TL arasında, prefabrik ev yapımlarında 200 bin TL'ye kadar, betonarme ev yapımlarında ise 300 bin TL'ye varan destek ödemeleri yapacaktır.


İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

Barınma desteğinden faydalanabilmek için belirli şartların karşılanması gerekmektedir. Destek, oturulamayacak durumda olan eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yöneliktir. Ayrıca, ev bakım-onarım yardımı, betonarme ev yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımını kapsayan destek ödemeleri mevcuttur.

Başvuru yapan kişinin hane içerisindeki kişi başına düşen geliri, en fazla asgari ücretin üçte biri kadar olmalıdır. Ayrıca, yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel durumlar da başvuru şartları arasında yer almaktadır. Başvuru yapan kişinin, ev veya ev yapımına ait arsanın tam hisseli tapusuna sahip olması gerekmektedir.


200 BİN LİRA DESTEK

Öte yandan depremin etkisiyle oluşan talep artışı, Devleti prefabrik ev konusunda önlem almaya yönlendirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, prefabrik ev yapımına ilgi gösteren vatandaşlara 200 bin TL'lik destek sunacağını duyurdu.

Devletin bu teşviki, prefabrik evlerin depreme karşı sağlamlığı ve hafif malzemelerden üretilmiş olması nedeniyle tercih edilmesiyle ilgili. Özellikle deprem riski taşıyan bölgelerde, prefabrik evler güvenli bir konut alternatifi olarak öne çıkıyor.

Devlet, prefabrik evlerin daha yaygınlaşması için çeşitli teşvikler sağlarken, özellikle kırsal kesimde prefabrik ev inşa etmeyi planlayanlara maddi yardım ve kredi desteği sunuyor. Devlet, prefabrik ev inşa etmek isteyenlere 200 bin TL'ye kadar para desteği sağlıyor.

Bakmadan Geçme