Kırsalda yol çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yol yapım, bakım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'na bağlı Çaldıran Şantiye Şefliği ekipleri, Yukarı Yanıktaş, Sellik ve Han Mahallelerindeki yollarda çalışmalar gerçekleştiriyor.

Ekipler, bu mahallelerde reglaj, stabilize ve genişletme çalışmaları yaparak yolların düzgün ve sağlam zemine sahip olmasını sağlıyor. Stabilize çalışmalarıyla yolların daha kullanışlı hale gelmesi hedefleniyor. Ayrıca, ihtiyaç duyulan alanlarda yolların genişletilme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Çaldıran Belediyesi’yle koordineli şekilde yürütülen çalışmalarla birlikte, mahalle yolları daha kullanışlı ve daha güvenli hale getiriliyor. Vatandaşların ulaşımda sorun yaşamamaları, can güvenliğinin sağlanması yönünde yapılan çalışmalar devam edecek.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım sorunlarını çözmek için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Çaldıran ilçemizde de ekiplerimiz mahalle yollarında önemli iyileştirmeler gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımızın rahat şekilde seyahat edebilmeleri bizim öncelikli hedefimizdir" diye konuştular.

Yapılan çalışmaların kırsal ekonomik ve sosyal hayata olumlu katkılar sunması beklenmektedir. Daha kaliteli erişilebilir yollar sayesinde, vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılaması, tarımsal faaliyetlerini yürütmesi ve sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşması mümkün hale geliyor.

Büyükşehir Belediyesi, kırsal altyapının güçlendirilmesine yönelik çalışmalarına ara vermeden sezon boyunca devam ederek yöre insanın yaşam kalitesini artırmayı ve bölgesel kalkınmayı hedefliyor. 

Bakmadan Geçme