• Haberler
  • KIŞ GÜNÜNDE VAN GÖLÜ'NDE YÜZECEKLER

KIŞ GÜNÜNDE VAN GÖLÜ'NDE YÜZECEKLER

Geçmişte Vanlı erkeklerin kış aylarında Van Gölü'nde yüzme tutkusu Van Gölü Aktivistleri tarafından geleneksel hale getiriliyor. Van Gölü Aktivistleri etkinliğine katılmak isteyenler için yarın saat 11:00'da araç kaldırılacak.

Vangölü Aktivistleri Derneği, Van’ın tanıtımına yönelik yeni bir etkinlik gerçekleştiriyor. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Tuşba Belediyesi'nin desteklediği etkinlik için "4 Mevsim Van Denizi'nde Yüzmeye Var Mısınız?", "Van Denizi'ne Kışın da Girilir" temaları kullanılıyor. 

Ayran aşı ve balığın da ikram edileceği etkinliğe katılmak isteyenler için ücretsiz servis kaldırılacak. Etkinliğe katılmak isteyenler Cumartesi günü saat 11.00'de eski emniyet kavşağından alınacak ve etkinliğin gerçekleştirileceği Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı'na taşınacak. Farkındalık yaratmak isteyen aktivistler, bu hareketle dikkatleri bir kez daha Van'a ve Van Gölü'ne çekmeyi amaçlıyor.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı'nda Van Gölü’nde yüzme etkinliğinin 1915’te Van’dan Hoy cephesindeki ordumuza cephane taşıyan, dönüş yolunda donarak hayatını kaybeden 120 Vanlı çocuklar anısına gerçekleştirileceğini söyledi.

Bakmadan Geçme