Kızılay'ın Helva Dağıtma Geleneği 10 Yaşında

Kızılay Van Şubesi her sene Kadir gecesi geleneksel hale getirdiği helva dağıtımı 10. yılına ulaştı. Kadir gecesi Ulu Cami önünde, dün gece Yukarı Norşin Cami önünde Kızılay’ın helva dağıtımına ilgi gösteren vatandaşlar kan bağışında bulundular.

 İlhan Siyahtaş

Kızılay Van Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği helva dağıtımı bu yıl 10.  yıla ulaştı. Kızılay Van Şubesi iki cami önünde yaklaşık 3 ton helva,  binlerce şişe pet su, yüzlerce kilo lokum dağıttı. Helva dağıtımı sonrası kan vermek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Kızılay Kadir gecesi Ulu Camii önünde kurduğu çadırlarda binlerce vatandaşa irmik helvası. Vatandaşların helva dağıtımına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kızılay Van Şubesi Başkanı Yalçın Özdemir ‘’ Her sene geleneksel olarak düzenlediğimiz helva dağıtımı bizim açımızdan mutluk vericidir. Güzel gecede vatandaşlarımızın ağzını tatlandırıyoruz’’dedi.

Kızılay Van Şubesi olarak geleneksel hale getirilen irmik helvası dağıtımını her yıl Kadir Gecesi yapmaya çalıştıklarını ifade eden Şube Başkanı Yalçın Özdemir “ Helva dağıtımını ilimizin en büyük camisi olan Ulu Camii önünde yönetim kurulundaki arkadaşlarımız, personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte gerçekleştirdik. Geleneğimiz 10 yıldır devam ediyor. Kan stoklarımızın az olmasından dolayı böyle bir gecede kan merkezimizi buraya taşıyarak kan toplandı. Kan bağışına vatandaşlarımızın ilgi göstermeleri kan bekleyen hastalar adına bizi mutlu etti.   Bilindiği gibi kanın kaynağı insandır önemli bir sıvı ve hayati bir sıvıdır. Dün akşamda İl Müftülüğümüz ile birlikte Yukarı Norşin Camii önünde lokum ve helva dağıtımı yanı sıra vatandaşlarımızdan kan topladık. Bağışta bulunan herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan ramazan sonrası da kan bağışında bulunmalarını istiyoruz’ şeklinde konuştu.

Kadir Gecesi gibi anlamlı gecelerde daha fazla kan topladıklarını söyleyen Kızılay Güneydoğu Van Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürlüğü yetkililerinden Dr. İbrahim Çelik, bölgenin kan ihtiyacının yüzde 80'inin düzenlenen kampanyalar çerçevesinde karşılandığını belirtti.  İnsanların mübarek gecelerde kan bağışına daha çok ilgi gösterdiklerini vurgulayan Çelik, "Bugünde Kadir Gecesi olması münasebetiyle Ulu Cami önünde kan bağışı kampanyası gerçekleştirdik. Amacımız bu gecede 200 ünite kan toplamak ve bu kanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır. Tabi bu önemli günde hayırsever insanların yardıma ihtiyacı olan hastanelerdeki mağdur insanlar için bir el uzatmak ve destek olmak amacını güttüklerini biliyoruz. İnsanlarımızdan bu yönde sürekli olumlu tepkiler alıyoruz ”dedi. 

Bakmadan Geçme