Kızılay Van Şubesinden Ramazan Çağrısı

Türk Kızılay Van Şubesi Başkanı M. Uğur Demiroğlu, Kızılay Van Şubesinin Ramazan ayına 'Hilal Olsun Türkiye' bağış kampanyası ile gireceğini, her yıl olduğu gibi bu yılda ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda bulunacaklarını söyledi.

Hacı Yılmaz

Türk Kızılay Van Şubesi Başkanı M. Uğur Demiroğlu, yönetim kurulu, kadın kolları gençlik kolları, gönüllüler ve personel ile birlikte kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Ramazan ayı ve rutin çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Demiroğlu,  vatandaşları Kızılay’a bağışta bulunmaya, gıda kolilerini alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya davet etti. 17 Şubat 2019 tarihinde yapılan olağan genel kurulda yönetime geldiklerini hatırlatan Başkan Demiroğlu, “ Vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Türk Kızılay afet dönemlerinin yanı sıra hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında olmuş ve olmaya devam ediyor.  Modern ve örnek projelerle Türk Kızılay hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunuyor” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE FARKLI ÇÖZÜMLER SUNUYOR

 Yaklaşan Ramazan ayı ile ilgili hazırlıklarını tamamladıklarını dile getiren Demiroğlu, “Türk Kızılay, Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürecek.  Kızılay ülke geneline yayılmış şubelerinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda kolisi, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, “Hilâl Olsun Türkiye” sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde muhtaçları sevindirebilir. Aldığımız destekler ile yardımlarımız  daha büyüyüyecek. Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edebilecekler” diye konuştu.

RAMAZAN GIDA KOLİSİ, YEMEK DAĞITIMI

Birçok kuruluş ile işbirliği çalışmalarının gerçekleştirilmesinin sonucu 2018 yılında on binlerce gıda kolisi, Ramazan ayı çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını kaydeden Demiroğlu, “ 2019 yılı Ramazan ayında hedefimiz her zamankinden daha fazla. Bu kapsamda zincir marketlerde Türk Kızılay adına Gıda Kolileri satışa sunulacak, ayrıca Türk Kızılay resmi İnternet sitesinden gıda koli bağışları kabul edilecek. Ramazan Gıda Kolilerinin ilimize ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek. Koli dağıtımlarımızı iftar sonrası gerçekleştireceğiz. Veren eli alan el görmeyecek. Ramazan süresince Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veri tabanının yanı sıra muhtarlarımızın ihtiyaç listesine göre yaklaşık 4 bin gıda kolisi dağıtmayı hedefliyoruz.  Ayrıca denetim serbestlik uygulamasından yararlanan  ihtiyaç sahibi hükümlü ailelerine de yardımda bulunacağız. Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de iftar yemeği ve sahur ikramına devam edeceğiz. Hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemeklerden sadece ihtiyaç sahipleri yararlanacak. Ayrıca aşevimize gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumda olan yaşlı ve hastaların yemekleri ekiplerimiz tarafından özel sefer taslarında evlerine kadar götürülecek” diye konuştu.

FİTRE ZEKÂT BAĞIŞI BEKLİYORUZ

Bağışlara dikkat çeken Demiroğlu, “Bu yılda vatandaşların fitre ve zekât bağışlarını kabul ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Hayırseverler yaptıkları fitre, zekat koli bağışlarla aşevlerinden daha fazla ihtiyaç sahibinin faydalanmasını sağlayabilecek. İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda kolisi, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, gönül rahatlığıyla ‘Hilal Olsun Türkiye’ sloganıyla başlatılan kampanya destek olabilirler. Kampanyamız Haziran ayına kadar sürecek. Zekat ve fitre kampanyamız ile ekonomik durumu iyi olan hayırseverlerimizin dini vecibelerini yerine getirmelerini sağlarken, bağışlarının da doğru adreslere ulaşmasına vesile olacağız. Ramazan’da Az Çok Demeden Paylaşıyorsan “Hilal Olsun Türkiye kampanyasına   bağışta bulunmak  isteyen vatandaşlarımız RAMAZAN yazıp SMS atarak 10 TL’lik, 1877’ye FİTRE veya FİDYE yazarak 23 TL’lik bağış yapılabilir. Ayrıca 168 ücretsiz bağış ve iletişim hattını arayarak bilgi alabilirler. Şubemizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız giyim mağazamıza gelerek bedenlerine ve zevklerine göre istedikleri kıyafeti seçebiliyorlar.  23 Nisan’da 3 bin 500 çocuğumuzu giydirerek sevindirdik.  LC Waikiki giyim firması da Kızılay olarak bize her ay 150 koli giyim desteği sağlıyor” diye konuştu. 

RAMAZAN SÜRESİNCE KAN BAĞIŞI KABUL EDİLECEK  

Toplantıda kan bağışı ve projeler hakkında basın mensuplarına açıklamada bulunan Türk Kızılay Güneydoğu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. İbrahim Çelik, “Türk Kızılay Güneydoğu Van Bölge Kan Merkezi olarak her yıl Van, Bitlis, Muş, Iğdır, Ağrı ve Hakkâri illerine kan ve kan ürünü hizmeti veriyoruz. Vatandaşlarımız kan bağışına son derce duyarlılar. Çünkü herkesin bir gün kan ihtiyacı olabilir. Ramazan ayına kan stokuyla giriyoruz. İftar sonrası kan bağışlarını kabul edeceğiz çünkü Ramazan da kan stoklarımız düşüyor. Ayrıca  son dönemlerde kök hücre bağışçısı kazandırma faaliyetlerine ağırlık veriyoruz. Çalışmalarımız sonucunda 4 bin 500 eşleşme ve bin 100 başarılı nakil gerçekleşmeyle hastalarımız şifa bulmuştu. Herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Bakmadan Geçme