Kızıltaş: Ak Parti’den Aday Adayıyım

Harita Kadastro Mühendisi, Van Kadastro Müdürü Eyüp Kızıltaş Ak Parti’den Van milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

Rıdvan CAN

2015 milletvekili seçimleri yaklaşırken milletvekili aday adayı olmak isteyen  kamu görevlilerinin  istifalar yoğunlaştı.  

Van Kadastro Müdürü Eyüp Kızıltaş  yaptığı açıklamada, 2015 Yılı 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Van'dan Ak Parti milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini söyledi

Açıklamasında öz geçmişine geniş yer veren, Buriki Aşireti’ne mensup olduğunu belirten Kızıltaş, “Van’a hizmet etmek düşüncesiyle aday adayı oldum. Geniş bir aileye mensubum.  Bilgi birikim sahibiyim. Görev verildiği takdirde başarılı hizmetler yapacağıma inanıyorum” dedi.

EYÜP KIZILTAŞ KİMDİR?

1969 Van Tuşba İlçesinde doğdu, ilk ve Orta Öğrenimi Van da, Liseyi Ankara Tapu ve Kadastro Meslek Lisesinde tamamladı. Daha sonra  Konya Selçuk Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Harita Kadastro Mühendisliğini bitirdi.

1993 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde Harita Mühendisi olarak göreve başladı. 1994 yılından bu yana Van ili ve bağlı ilçelerinde Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünde her kademede görev yaptı. Van Kadastro İl Müdürü olarak görevde bulundu.

Van ilçelerine bağlı  toplam 688 Mahallenin tamamına yakın bir kısmında Tapu ve Kadastro, Kamulaştırma, Sulama Kanalı Projeleri, AFAD kapsamında yerleşim yeri, Deprem sonrası Konut yapımı ve tespit çalışmalarında bizzat görev alarak çalışmalar yaptı.

2011 yılında Van da meydana gelen Deprem sonrası süreçte, Başbakanlık, Toki, Kamu kurum ve Kuruluşlarının talepleri ile AFAD kapsamında yapılan tüm çalışmaların alt yapı proje ve planlamalarını yaptı.  Mülki ve İdari amirlerinden takdir, teşekkür ve başarı belgesi  aldı.

 

Van İline bağlı özellikle kırsal bölgedeki  ilçelerine bağlı köylerde yüzyıllardır devam eden arazi, sınır ve mera ihtilaflarına yönelik sorunlar yöre halkı ile birlikte komisyonlar kurarak güven ortamı sağlayarak çözdü. Çalışmalardan dolayı ödüllendirildi.

 Kızltaş evli ve 3 çocuk sahibidir. İngilizce bilmektedir.

Bakmadan Geçme