• Haberler
  • Spor
  • Koç: Van'ımıza fayda sağlamak için çalışıyoruz

Koç: Van'ımıza fayda sağlamak için çalışıyoruz

Koç: Van'ımıza fayda sağlamak için çalışıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Van Masterler Derneği Başkanı İbrahim Koç, “Masterler Derneği olarak hiçbir yerden maddi destek almıyoruz. Sadece kendi üyelerimizin vermiş olduğu aidatlarla giderlerimizi karşılıyoruz. Van’ımıza fayda sağlamak için çalışıyoruz. Gençlerimizi ve çocuklarımızı spora yönlendirmek, spora kazandırmak için gayret sarf ediyoruz” dedi.

Elite World Otelde düzenlenen toplantıya Van Masterler Derneği Başkanı İbrahim Koç, başkan yardımcıları Barış Meriç, Ergün Çiftçi, yönetim kurulu üyesi Oktay Aksoy, Meriç Harman ve basın sözcüsü Rıdvan Can katıldı.

“VAN, SPORDA HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”

Toplantıda ilk söz alan basın sözcüsü Rıdvan Can, Van Masterler Derneği’nin 2013 yılında kurulduğunu belirterek, “Van Masterler Derneği olarak yeni oluşuma gittik. Kurucu Başkanımız Zeki Yılmaz görevini İbrahim Koç’a devretti. Allah’ın izniyle Zeki Yılmaz’ın bıraktığı yerden üstüne koyarak hedeflerimize ulaşmak için çalışacağız. Maalesef üzülerek söylemeliyim ki Van’ımız spor alanında hak ettiği yerde değil. Doğu Anadolu Bölgesi’nin göz bebeği Van’ımızda sadece profesyonel takım Vanspor bulunmaktadır. Biz Van Masterler Derneği olarak temel amacımız Van’ın sporunun gelişmesine kakı sunmak, Vanspor’a profesyonel futbolcu kazandırmak istiyoruz. Emin olun illerin avantajları spordur. Sporu hak ettiği yere getirirsek Van çok daha iyi yerlere gelecek. Bugün Trabzon örneği var. Trabzonspor’un sayesinde Trabzon’u tüm dünya tanıyor. Biz el ele vererek, birlik, beraberlik içerisinde Van’da bunu başarabiliriz. Çok iyi futbolcular Van’dan çıkarabiliriz. Yeter ki herkes elini taşın altına koysun. Biz Van’ın faydasına olan her türlü çalışmanın içerisinde olacağız” dedi.

“VAN’IMIZA FAYDA SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Daha sonra konuşan Van Masterler Derneği Başkanı İbrahim Koç, “Van Masterler Derneği 10 yıl önce kuruldu. Antalya’da Mayıs ve Ekim aylarında uluslar arası futbol turnuvasına 10 yıldır katılan bir ekibiz. Biz bu turnuvalarda olduğumuz zaman Van’ı temsil ediyoruz. Yıllarca bu memlekete futbol anlamında Vanspor ve çeşitli takımlarda forma giyerek hizmet ettik. Şuan bizden sonra gelecek olan gençlerimizi Van’ın sporuna katkı sunmaları için hazırlıyoruz. Van Masterler Derneği sadece futboldan ve spordan ibaret değildir. Memleketimizin gelişmesine her alanda destek veriyoruz. Basınla yakinen çalışacağız. Van’da daha önce bir turnuva düzenlemiştik. Milli futbolcuları Van’a getirmiştik. İnşallah bu tür bir organizasyon daha gerçekleştireceğiz. Biz Masterler Derneği olarak hiçbir yerden maddi destek almıyoruz. Sadece kendi üyelerimizin vermiş olduğu aidatlarla giderlerimizi karşılıyoruz. Van’ımıza fayda sağlamak için çalışıyoruz. Gençlerimizi spora yönlendirmek, spora kazandırmak için gayret sarf ediyoruz. Gençlere ve çocuklarımıza ışık olmak istiyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana bu tür çalışmalar yaptık. Zeki Yılmaz işlerinin yoğunluğundan dolayı görevini bize devretti. Zeki Yılmaz görevde bulunduğu süre zarfında önemli çalışmalara imza attı. İnşallah biz Zeki hocamızın bıraktığı yerden devam edeceğiz. Zeki Yılmaz ve ekibine yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Ergün Çiftçi, “Uzun yıllar futbol oynadım. Vanspor’da da forma giydim. Sporun yaşı olmaz, her yaşat futbol oynanır, her yaşta spor yapılır. Biz Van’daki organizasyonlara davet olursa katılmak istiyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi futbola yönlendirmek istiyoruz. Spor alanında tüm çalışmaları yapmak istiyoruz” dedi.

Başkan Yardımcısı Barış Meriç uzun yıllar Van’da futbol oynadığını belirterek, Masterler Derneği’nin kurulduğu günden bu yana oluşumun içerisinde yer aldığını, çocuklara ve gençlere dokunmak istediklerini söyledi.

Yönetim Kurulu Üyesi Meriç Harman ise amaçlarının sporun belli bir yaş aralığına takılmadan her yaşta olabileceğini, spor ile ilgili etkinliklerin içerisinde yer almak istediklerini söyledi. HABER: BURHAN ERGİN

 

Bakmadan Geçme