KOCAELİ-VAN DOSTLUK PARKI İHALEYE ÇIKIYOR

Edremit sahilinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Van İl Özel İdaresi işbirliğiyle 2011 yılında yapılan Kocaeli- Van Dostluk Parkı içinde yer alan kafeterya, restoran ve büfe yeri 5 Mayıs Cuma günü ihale yapılacak.

Burhan Ergin

Vatandaşların gölden yararlanması, aileleriyle birlikte huzur içinde dinlenmeleri amacıyla Kocaeli Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan Kocaeli-Van Dostluk Parkı yeniden eski günlerine dönüyor. Önceki belediye döneminde tabelalarının değiştirilmesiyle başlayan ardından ana işletmecinin sözleşmesinin iptal edilmesi, kafeterya, lokanta, çocuk oyun alanı gibi işletmelerin tahliye edilmesiyle devam eden süreç kapanmayla noktalanmıştı. Eski ihtişamını kaybeden Kocaeli-Van Dostluk Parkının işletme işi  Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Mayıs günü  ihale edilecek.

1 yılık muhammen bedeli 40 bin TL olan park 3 yıllığına kiraya verilecek. İhaleye turizm alanında faaliyet gösteren firmalar katılabilecek.  İhaleyi kazanan firma parkın onarım bakım ve korumasını da üstlenecek. 

PARK ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

Mülkiyeti Van Büyükşehir Belediyesine ait olan ve  Bel-Van Ulaşım Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketine 10 yıllığına kiralanan Edremit Yeniköy Mahallesi Çataldarav mevkii Van Gölü sahilinde yer alan Kocaeli-Van Dostluk Parkı  içindeki kafeterya, restoran ve büfe yeri

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 36. Maddesine göre kapalı  Kapalı Teklif Usulü ile kiraya verilecek.  Kiralama ihalesi 5 Mayıs 2017 Cuma günü saat  10.00'da Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantı salonunda gerçekleştirilecek. İhaleye turizm, işletme alanında faaliyet gösteren firmalar katılabilecek. İhaleye yeterlilik taşıyan çok sayıda işletmecinin katılacağı ileri sürülüyor. İhaleyi kazanan yüklenici firmanın yeşil alan, açık oturma alanları, kapalı kafe, restoran, çocuk oyun ve spor alanlarında yenileme çalışmaları yapması bekleniyor. İhale sonrası yeni yüzüyle Van halkının hizmetine açılacak olan parkta Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin denetim ve kontrolleri de devam edecek. 

HAFTA SONLARI DOLUP TAŞIYOR

Yaklaşık 35 bin metrekare alana kurulan Vanlıların dinlenme adresi Kocaeli-Van Dostluk Parkı,Van Gölü sahilinde yeşil alanı,  sakin ortamı ile daha önce vatandaşların hafta sonları ve akşam saatlerinde akınına uğruyordu. Kocaeli-Van Dostluk Parkı oyun grupları, bisiklet yolu, modern oturma grupları, yürüyüş yolları dinlenme alanlarıyla eski ihtişamlı günlerine kavuşacak olması vatandaşlar arasında  memnuniyet yarattı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme