Komünist başkan neden sevildi?

Memleketine âşık olanlar için belediye başkanlığı kutsal, saygın hem de keyfili görevdir.

Ovacık Ovacık olalı böyle bir  ilgi, destek görmedi. Belediye başkanları Mehmet Fatih Maçoğlu sayesinde Ovacık adını yurt içinde ve yurt dışında duyurdu. Milyonlar harcansa  Ovacık bu kadar etkili  tanıtım yapamazdı.  Maçoğlu gibi başarılı başka belediye başkanı yok mu? Onlarca  başarılı belediye başkanı elbette var. Ancak  rutin belediye işleri dışında fark yaratan, çabalarıyla gönüllere dokunan, güven veren Maçoğlu'na Türkiye daha  fazla ilgi gösterdi.

 

Tunceli'nin Türkiye Komünist Partili (TKP) belediye başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, 5 yıldır Ovacık'ı yönetiyor. Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanı Maçoğlu, halkçı belediyecilik, şeffaf belediyecilik ve katılımcı belediyecilik konusunda Türkiye'ye örnek bir belediye oldu.

 

Kurduğu kooperatifler ile halkı üretime katarak köylünün organik ürünlerini Türkiye pazarında belli bir standarda getirerek adından söz ettirdi. Türkiye Maçoğlu'nu konuşuyor. Hakkında kitaplar yazılıp belgeseller çekiliyor. Yerel yönetim anlayışı, başarısı üzerine yurt içinde ve dışında toplantılar düzenleniyor.

 

Maçoğlu'na gösterilen ilgiyi  1994-95 futbol sezonundan itibaren  mücadele etmeye başladığı 1. Lig'e (Süper Lig) mütevazı imkanlarıyla renk ve heyecan katan,  Fenerbahçe, Trabzonspor'u yenerek  büyük sükse yapan Vanspor'a duyulan sempati ve verilen desteğe benzetiyorum.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme