• Haberler
  • Yaşam
  • Konserveye 1 kaşık ekleyin! Farkına inanamayacaksınız... bozulmuyor ve lezzeti katlanıyor

Konserveye 1 kaşık ekleyin! Farkına inanamayacaksınız... bozulmuyor ve lezzeti katlanıyor

Kışa hazırlık yaparken, yaz domateslerini kavanozlara koyup, kışın da afiyetle yiyebilirsiniz. Kavanozda domates sosu yaparken, uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak küçük bir sır var.

Domates sosu yapmak için birçok yemeğe lezzet katan ve pratiklik sağlayan konserveler çok işinize yarayacak. Peki, domates konservesi nasıl yapılır? Domates konservesi kaç dakika kaynatılmalı? Domates konservesi nasıl saklanır? İşte detaylar…

DOMATES KONSERVESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

3 kilogram domates, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, ½ çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI

Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Küçük küçük doğrayıp, geniş bir tencereye koyun. Üzerine tuz ve şeker ekleyin, zeytinyağını da gezdirip iyice karıştırın ve ocağı yakın. Kaynayınca, 1,5 saat boyunca arada sırada karıştırarak domatesleri pişirin. Kavanozları ve kapaklarını kaynar suda dezenfekte edin ve iyice kurutun. Domatesler piştikten sonra sıcakken kavanozlara paylaştırın, kapaklarını iyice kapatın ve ters çevirerek oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Açtığınız kavanozu buzdolabında muhafaza edin.

Konserveye 1 kaşık ekleyin! Farkına inanamayacaksınız... bozulmuyor ve lezzeti katlanıyor

KONSERVEDE ŞEKER OLMASININ SEBEBİ

Şeker domates konservenizin bozulmasını önlemek ve daha uzun süre dayanmasını sağlamak için kullanılıyor. Tat vermek için değil. Az miktarda olduğu için domates sosunun tadını değiştirmiyor. Ayrıca şeker, domateslerin asitliğini de azaltıyor. Konserveleri serin, kuru ve güneş ışığı almayan bir yerde saklamalısınız.

Konserveye 1 kaşık ekleyin! Farkına inanamayacaksınız... bozulmuyor ve lezzeti katlanıyor

Kaynak: Yemek.com, Derleyen-Yazan: Vansesi

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme