KONYA MUTFAĞI YENİ YERİNDE VANLILARIN HİZMETİNDE

Konya Mutfağı etli ekmek, bıçak arası, fırın kebabı ve yemek çeşitleriyle yeni yerinde Vanlıların hizmetinde.

Rıdvan Can

 

Zengin menüsüyle Van'a farklı bir lezzet kazandıran Konya Mutfağı İskele Caddesi, İller Bankası yanında açılan yeni yerinde hizmet vermeye devam ediyor. Ünlü etli ekmeği, fırın kebabı ile Vanlıların damak tadına hitap eden Konya Mutfağı ailenize ve sevdiklerinize ferah bir ortam sunuyor.

Yöresel kimliğin favori lezzetleri Etli Ekmek, Bıçak arası, Fırın Kebabı, Tirit Kebabı, Bamya çorbası gibi zengin menüsü ile damak zevkinize eşsiz lezzetler katıyor. İnce açılmış hamurla hazırlanmış üstü çıtır, altı kıtır  "Etli Ekmek'' ve taş fırında pişirilmiş "Fırın Kebap'', usta ellerde mükemmelliğe dönüşüyor.

"Halkımıza daha iyi hizmet edebilmek için yeni yerimize taşındık"

Konya Mutfağı işletme sahibi Ramazan Bey gazetemize yaptığı açıklamada 8 yıldır Van'da hizmet verdiklerini belirterek, "Annem Vanlı, babam Konyalıdır. Van'da 8 yıl önce Konya Mutfağını açarak hizmet vermeye başladık. Konya'yı tamamen Van'a taşıdık. Konya ile Van arasında gönül köprüsü oluşturarak işlerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Konya Mutfağı denince akla etli ekmek gelir. İnce ve uzun aynı zamanda içeriği zengin olan bir yemek çeşidimizdir. İçeriğinde kıyma, kuşbaşı, kıyma üstü kaşar ve fırın kebabı dediğimiz tamamen yalın etten oluşan yemeklerimizdir. Konya Mutfağı bunlardan ibarettir. Tamamen kendi yöremizin yemeğini çıkarıyoruz. Van halkı yemeklerimize büyük ilgi gösteriyor. Ulaşamadığımız bütün vatandaşlarımıza ulaşmak için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz. İnsanların damak tadı bizim için çok önemlidir. Konya Mutfağı olarak burada 25 eleman istihdam ediyoruz. Van'ın parlayan yıldızıyız. Kendi isim hakkımızı satın aldık. İnşallah önümüzdeki süreçte çevre illerde şube açmayı hedefliyoruz. Kurumsallaşma sürecimizi tamamladıktan sonra zirveye çıkacağımıza inanıyorum. Mutfak ekibimiz tamamen Vanlılardan oluşmaktadır. Halkımıza daha iyi hizmet edebilmek için yeni yerimize taşındık. Konya Mutfağı olarak bundan sonra İskele Caddesi İller Bankası yanında hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi. 

Bakmadan Geçme