Koronayla gelen şöhret

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kısıtlamaların sürdüğü, diğer bir ifadeyle özgürlüklerin sınırlandırılmaya devam ettiği tek şehir Van kaldı. Bu durum Van'a hiç yakışmadı.

Maske takmayarak, sosyal mesafeye, temasa, hijyene dikkat etmeyerek ve yasak olmasına rağmen taziye gibi kalabalıklar oluşturarak “bize bir şey olmaz”, “Allah’a sığındık” gibi yaklaşımlarla virüse açık davetiye çıkarılmaya devam ediliyor.  Okumadan inandıkları dinin emir, öğreti ve uyarılarından haberleri olmayan sorumsuz insanların davranışları vaka sayısının artmasının yanı sıra Van’ın imajına, ekonomisine, sosyal yaşamına hatta geleceğine zarar veriyor. 

 

Çin’in Vuhan kentinde bir virüs ortaya çıkacak oradan tüm dünya ve Türkiye’ye taşınacak,  daha sonra da birileri tarafından Van’ın merkez ve en büyük ilçesi İpekyolu’nun mahallesi (köy) Ortanca’da 103 insana bulaştırılacağı, sorumsuz davranış nedeniyle mahallenin adının ülke gündeminde yer alacağını biri anlatsa buna hiç kimse inanmazdı. Ama bütün bunlar ve daha fazlası gerçek oldu. Koronavirüs vakaları nedeniyle Ortanca Mahallesi günlerdir Türkiye’nin gündeminde.

 

Selimbey, Cevdetpaşa, Yalımerez ve Ortanca mahallesinde taziye sonrası artan vakalarla birlikte Van, kırımızı renkli riskli şehirlerarasında yer aldı.  Doğu Anadolu Bölgesi’nde kısıtlamaların sürdüğü, diğer bir ifadeyle özgürlüklerin sınırlandırılmaya devam ettiği tek şehir Van kaldı. Bu durum Van’a hiç yakışmadı.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme