• Haberler
  • Ekonomi
  • Kredi kartı kullananlara kötü haber! Sürprizle karşılaşmamak için önleminizi alın

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Sürprizle karşılaşmamak için önleminizi alın

Son dakika haberi: Türkiye'de artan enflasyon, geçim sorununu daha da kötüleştirerek vatandaşların alım gücünü düşürdü. Bu süreçte, kredi kartı kullanımı hızla artarken, milyonlarca kişiyi üzecek bir haber geldi. Kredi ve kredi kartı borcu olanlara büyük bir sürpriz! Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla, borçlu kişilere yüzde 50 zam yapıldı. Bu tür bir zam daha önce hiç görülmemişti. Eğer kredi kartı borcunuz varsa, derhal kontrol edin! İşte detaylar haberimizde...

Yüksek enflasyonla birlikte, kredi kartı kullanımı hızla arttı. Geçim sıkıntısını hafifletmek için birçok kişi kredi kartlarını kullanarak nakit avans çekti. Ancak milyonlarca borçlu kişiye kötü bir haber geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla, tüketici kredilerindeki Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) oranı yüzde 15'e yükseltildi. Hemen banka hesaplarınızı kontrol edin. Kredi ve kredi kartı borcu olanlara yüzde 50 zam yapıldı! Böyle bir zam daha önce hiç yaşanmamıştı. Prof. Dr. Yalçın Karatepe, kredi kartı borcu olan milyonlarca kişiyi uyarıyor.

KREDİ KARTI BORCU OLANLAR DİKKAT! RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Milyonlarca kişiye kredi kartı kullanma ve borç alma konusunda son dakika bir duyuru yapıldı. Tüketici kredilerindeki Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) oranı yüzde 15'e çıkarıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, bankalar faiz, komisyon ve ücret gelirlerinden elde ettikleri yüzde 10'luk BSMV'yi Gelir İdaresi Başkanlığı'na aktarıyordu. Ancak bu oran yüzde 15'e çıkarıldı.

BÖYLE BİR ZAM DAHA ÖNCE GÖRÜLMEDİ: HESAPLARINIZI HEMEN KONTROL EDİN

Kararın ardından vatandaşlar hesaplarını kontrol etmeye başladı. Prof. Dr. Yalçın Karatepe de dikkat çekici uyarılarını ardı ardına paylaştı. Karatepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Eğer Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) sizi ilgilendirmiyorsa... Kredi kartı borcunuz nedeniyle mecburen harcama yapıyorsunuz. İşte o borcun faizinden ödediğiniz vergi, yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarılarak yüzde 50 oranında artırıldı."

Bakmadan Geçme