Kudüs'ü boşverin Arabistan'a bakın

Dünya kamuoyu Prens Selman'ın ve Trump'un yönettiği 'Silah-petrol ve cinayet' adlı tiyatro oyununu gülerek izliyor.

Suudi muhalif gazeteci, yazar Cemal Ahmet Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiği 2 Ekim'den bu yana haber alınamıyordu. Türkiye yetkilileri, Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ihtimali üzerinde durarak, 15 Ekim'den 16 Ekim sabahına kadar 9 saat boyunca başkonsoloslukta arama yaptılar. Cinayet çözüldü gibi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkonsoloslukta incelemelerde bulunan ekiplerin 'yeni boyanmış duvarlarla karşılaştıklarını' söyledi. Yani cinayetin kan izleri boya ile kapatılmaya çalışılmış demek istedi.

 

Önceleri  üç maymunları oynayarak  her şeyi inkar eden Suudi Arabistan yönetimi dünyadan tepki görünce  önceki gün açıklama yapmak zorunda kaldı. Suudi Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma neticesinde, Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldiği sırada burada bulunan “başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği” açıklamasını yaptı. Tabi kimse inanmadı. Dünya kamuoyunu tatmin etmeyen açıklamaya karşın Kaşıkçı’nın cesedinin akıbetiyle ilgili açıklamanın yapılmaması manidar karşılandı. 

 

İlk yurtdışı gezisini Suudi Arabistan'a yapan, Kral tarafından havaalanında gösterişli törenle karşılanan ve 350 milyar dolarlık silah anlaşmasıyla ülkesine dönen ABD Başkanı Donald Trump da, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçın’ın kaybolmasıyla ilgili olarak dünya kamuoyunu yumuşatmak amacıyla önce Suudi Arabistan'a sert yaptırımlar uygulanacağını açıklayarak esti gürledi. Sonra da çark etti. Suudiler ”silah-dolar-İran” deyince, Trump da ulusal çıkarlarını düşününce Suudileri kollamaya başladı. Dünya kamuoyu Prens Selman’ın ve Trump’un yönettiği “Silah-petrol ve cinayet” adlı tiyatro oyununu gülerek izliyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme