• Haberler
  • Güncel
  • Kültür sarayı yanında bulunan binanın yıkım işlemi tamamlandı

Kültür sarayı yanında bulunan binanın yıkım işlemi tamamlandı

Van depreminde hasar gören kültür sarayı yanında bulunan binanın yıkım işlemi tamamlandı. Yetkililere seslenen vatandaşlar, 'Hasarlı binaların yıktırılıp enkazının kaldırılmasını istiyoruz. Nihayet hasarlı binaların yıkım işlemleri gerçekleştiriliyor. Ancak hasarlı olupta daha yıkılması gereken binalar var. Özellikle şehir merkezindeki hasarlı binaların bir an önce yıktırılması gerekiyor. Deprem bölgesinde yaşıyoruz, can güvenliği her şeyden önemli' ifadelerini kullandılar.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında meydana gelen Van depreminde hasar gören binaların yıkımı sürüyor. Depremde hasar gören ve risk taşıyan kültür sarayının yanındaki binanın, yıkımı tamamlandı. 

Yıkım çalışmaları, uzmanlar ve güvenlik ekipleri eşliğinde titizlikle yürütüldü. Öncelikle bina tamamen boşaltılarak içindeki eşyaların hasar görmemesi için özenle tahliye edildi. Ardından, yapının güvenli yıkımı için gerekli incelemeler yapıldı. Bu değerlendirmeler sonucunda, binanın tamamen yıkılmasına karar verildi.

Yıkım işlemi, dikkatli ve kontrollü şekilde gerçekleştirildi. Büyük özen ve hassasiyetle çalışan ekipler, çevredeki diğer yapılara ve insanlara zarar vermemek için azami gayret göstererek yıkım işlemini 3 ayda tamamladı.

Gazetemiz aracılığıyla yetkililere seslenen vatandaşlar hasar görmüş binaların özellikle şehir merkezinde bulunan hasarlı binaların bir an evvel yıktırılmasını istiyorlar.  

2011 yılında meydana gelen 7.2 ve 5.6 şiddetindeki depremler Van’da yıkıcı hasarlara neden olmuştu. Depremden en çok etkilenen yerlerden biri de şehir merkezinde bulunan binalardı. 7.2 ve 5.6 şiddetindeki depremlerde şehrin yapı stoğunun büyük bir kısmı hasar görmüştü. 23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinden sonra bir yılı aşkın süre devam eden artçı depremler hasarlı binaların daha da riskli hale gelmesine neden oldu. Deprem bölgesinde bulunan ilimizin deprem risk haritaları çıkarılarak hasarlı olupta yıktırılmayan binaların bir an evvel yıktırılması vatandaşlar tarafından sıkça dile getirilmektedir. Vatandaşlar, yıllardır hasar gören binaların yıktırılması konusunda yetkililere sürekli çağrıda bulunuyorlar. 

Bakmadan Geçme