• Haberler
  • Spor
  • Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, Servet Yenitürk'e ateş püskürdü Yolumuzdan çekil

Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, Servet Yenitürk'e ateş püskürdü Yolumuzdan çekil

Vanspor'un hesaplarına bloke koyduran eski kulüp başkanı Servet Yenitürk'e tepki gösteren Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, 'Şuan yönetim olarak tek derdimiz Vanspor'un başarısıdır. Biz başarıya odaklanmışken maalesef önümüze bir takım engeller çıktı ama biz sağduyumuzu koruyarak kimseyle bir tartışma içerisine girmedik. Biz futbolcuların ödemelerini nasıl yaparız telaşı içindeyken, sen nasıl Vanspor'un hesaplarına bloke koyarsın. 400-500 bin lira teminat ödeyerek Vanspor'un futbolcularına ödeyeceği paraya nasıl göz dikersin' dedi.

Rıdvan Can

Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Kıyak, “Servet Yenitürk Vanspor’un hesaplarına bloke koydurdu. Vanspor sayesinde belediyede çalışan bazı işçiler takımı hacze vermiş, Vanspor şuan iyi bir hava yakalamışken, başarıya odaklanmışken, zarar vermek için her türlü gayreti sarf ediyorlar” diye konuştu.

“Servet Yenitürk verilen değeri hak etmiyor”

Vanspor’a zarar verecek tartışmaların içinde olmadıklarını söyleyen Kıyak, “Göreve geldiğimiz 5 aylık süreçte nasıl bir enkaz aldığımızı herkes biliyor. Yönetim olarak hiçbir zaman bulunduğumuz durum için şikayetçi olmadık. Zor bir sürecin bizi beklediğini biliyorduk. Ligin başlamasına kısa bir zaman kala göreve gelerek çalışmalarımıza başladık. Vanspor’un daha iyi yerlere gelmesi için hepimiz elimizden gelen her türlü çabayı sarf ettik. Bu zamana kadar üzerimize düşen tüm görevleri layıkıyla yerine getirdik. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Göreve başladığımız günden bu yana kimseyle polemiğe girmedik. Şuan yönetim olarak tek derdimiz Vanspor’un başarısıdır. Biz başarıya odaklanmışken maalesef önümüze bir takım engeller çıktı ama biz sağduyumuzu koruyarak kimseyle bir tartışma içerisine girmedik. Şuan hedefimizi birinci lig yapmışken, Vanspor’u 3. Ligden 2. Lige çıkaran eski kulüp başkanı Servet Yenitürk’e seslenmek istiyorum. Biz futbolcuların ödemelerini nasıl yaparız telaşı içindeyken, sen nasıl Vanspor’un hesaplarına bloke koyarsın. Bunu ahlaki bulmuyorum. Bu zamana kadar sana değer verdim ama sen verilen değeri hak etmiyorsun” dedi.

“Servet Yenitürk hukuken yanlış yapmıştır”

Açıklamalarına devam eden Kıyak, “Avukatlarımızla görüşerek Servet Yenitürk’ün Vanspor’a verdiği zarar için hukuki süreci başlatıyoruz. Mehmet Avcı döneminde kendi aralarında yaptıkları protokol nezdinde anlaşıp Vanspor’dan hiçbir alacağım yoktur diyen Servet Yenitürk ne yapmaya çalışıyor. Vanspor bunları hak etmiyor. Vanspor’da seninde emeğin var. Gönül isterdi ki Vanspor’a zarar verecek adımlar atmasaydın. 400-500 bin lira teminat ödeyerek Vanspor’un futbolcularına ödeyeceği paraya nasıl göz dikersin. Vanspor’u yok etmekteki amacın nedir? Bugün Servet Yenitürk hukukende yanlış yapmıştır. Servet Yenitürk’ün aldığı itiyatlı tedbir, hesaplarımıza bloke koydurması yanlıştır. Bakın itiyatlı tedbir protokolle konulamaz. İtiyatlı tedbir çek ve senetle olur. Vergi ve SGK borçlarından dolayı itiyatlı tedbir bırakmış, Servet Yenitürk’e sormak istiyorum. Vanspor’un ödenmemiş SGK ve vergi borçları Servet Yenitürk dönemine aittir. Vanspor Kulüp Başkanlığını yaptın. Edebinle borçlarını ödeyip gitseydin. Madem hesaplara bloke koyacaktın neden önceki yönetimle anlaştın. Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. İnsan kendi borcuna bloke koyar mı? Bakın Servet Yenitürk kendi döneminde kendisine ait bir şirketle sponsorluk sözleşmesi yapmış, alacaklı da borçlu da Servet Yenitürk, bu hukuka aykırı, evrakta sahteciliğe girer. Bunun hesabını Servet Yenitürk’e soracağız. Siyasi görüşü ne olursa olsun Vanspor’a emek veren herkes başımızın tacıdır ama zarar vermeye çalışanlardan da hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

“Futbolcularımızın tüm ödemelerini yaptık”

Futbolcuların ödemelerini yaptıklarını belirten Kıyak, “Vanspor şuan iyi bir hava yakalamışken, başarıya odaklanmışken, belediyede çalışarak Van’ın ekmeğini yiyen çalışanlar takımı hacze vermiş, bakın siz bu Vanspor sayesinde orada çalışıyorsunuz. Biz bunu sineye çekmeyeceğiz. Gereken her türlü hukuki adımı atacağız. Vanspor’a destek verenleri de zarar verenleri de kamuoyuna açıklayacağız. Bu zamana kadar Vanspor’a hiçbir desteğini esirgemeyen Sayın Valimize, Vefa Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Ürüm ve herkese teşekkür ederim. Futbolcularımızın tüm ödemelerini yaptık. Kimsenin Vanspor’dan alacağı kalmamıştır. 2. Devre hazırlıklarımıza da başladık. Şuan hedefimize ulaşmak için transfer çalışmalarına başladık” dedi.

Basın toplantısı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

 

Bakmadan Geçme