Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması Sonuçlandı

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları Kur’an-I Kerim Meali Bilgi Yarışması sonuçlandı. Yarışmaya Türkiye genelinden 174 bin 399, Van’dan bin 559 kişi katıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Bilgi Derneği, Lokman Hekim Hastaneleri, Türkmenoğlu ve Süerler Mobilya Sponsorluğu ile yapılan yarışmada Van’da dereceye girenlere; Dizüstü Bilgisayar, Ipad, Fotoğraf Makinası ve para ödülü verildi.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile KAB Platformu ( Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu )  tarafından organize edilen yarışmanın Van ayağını Bilgi Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü organize etti.  Kur’an-ı Kerim Mealinden yapılan yarışmada 5 farklı kategoride 100 çoktan seçmeli soru üzerinden dereceye girenler belirlendi.

Dernek yetkilileri yarışmanın toplumun her kesimini Allah’ın son mesajı ile buluşturarak Allah’ın rızasını kazanmak, Kur’an’ı anlayarak okuma konusunda farkındalık ve kamuoyu oluşturmak, toplumun Kur’an algısını, Allah’ın “oku” emrindeki muradına muvafık hale getirmek, 2014 yılı içerisinde Kuan’ı Kerim Mealinin okunmasını ve Allah’ın Kelamı olan Kuran-ı Kerim’in hayata tatbik edilmesini teşvik etmek, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkın ve özellikle gençlerin Kur’an’ın anlamıyla buluşmasını hedeflemek amacıyla düzenlendiği belirttiler.

 

Bakmadan Geçme