Kurukcu: Mücadelemiz yeni başlıyor

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu 16 Nisan referandumunun ardından katıldığı il başkanları toplantısının ardından yaptığı değerlendirmede mücadelelerinin yeni başladığını kaydetti.

Vansesi Haber Merkezi

 

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu 16 Nisan referandumundan önce yapmış oldukları açıklamaları hatırlatarak tahmin ettikleri oy bandına yakın oranda oy aldıklarını ifade ederek bu oranın çok daha yukarılarda olması gerekirken maalesef yapılan kanunsuz uygulamalar neticesinde tahmin ettikleri yüzde 65-70 bandına ulaşamadıklarını kaydetti.

 

Kurukcu şaibe karışmış seçimi temize çıkarmak adına hukuki zeminde sürdürülen itirazlarının devam edeceğini vurgulayarak, hayır oyu kullanmış tüm kesimlerin hakkını korumak adına bu süreci sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

 

"DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ YENİ BAŞLIYOR"

16 Nisan Referandumunun hemen ardından Ankara'da yapılan İl başkanları toplantısına katılarak burada Van adına bir sunum gerçekleştiren Kurukcu, "Referandumdan 'Evet' sonucu çıkmamış olmasına rağmen çıkmış gibi gösterilmiştir. Doğal olarak 16 Nisan'da yapılan referandum yok hükmündedir. Bu yüzden bizim asıl demokrasi mücadelemiz yeni başlamıştır. Tüm kadrolarımızla dün olduğu gibi bugünde sahalarda olacağız. Çalınmadık kapı bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

 

"BU DAKİKADAN SONRA YALNIZCA BİR MÜCADELEMİZ VAR"

Sorumluluklarının yeni başladığını söyleyen Kurukcu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "16 Nisan referandumuna tüm gücümüz ve özverimizle çalıştık. Onca baskı, zorlama ve adil olmayan koşullara rağmen parti olarak uyumlu bir çalışma yürüterek hayırlı bir netice elde ettik. Ancak bu dakikadan sonra yalnızca bir hedefimiz var o da şüphesiz ki Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak ve parlamenter sistemin ruhunu yeniden şahlandırmak. Bunun için bugünden itibaren çalışmaya başlayacağız. Öncelikle sandığa giderek demokrasiden yana tavır koyan tüm seçmenlerimize ve sivil toplum örgütlerimize teşekkür ziyaretleri ile başlangıç yapacağız. Hemen ardından tüm örgütlerimizle dört koldan mücadelemize yeni bir boyut kazandırarak kaldığımız yerden devam edeceğiz"

 

"KILIÇDAROĞLU'NA TAM DESTEK"

Kurukcu, İl Başkanları toplantısında alınan karar ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam edeceklerini, olağanüstü kurultaya gerek olmadığını ifade ederek "Bugünden sonra Hayır'a oy veren bütün kitlelerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerekiyor. CHP'nin iktidarı döneminde halk tarafından benimsenmeyen başkanlık sisteminin tekrar değiştirilip güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme geçilecek" dedi.

Bakmadan Geçme