KURUKCU: ŞEKER FABRİKALARINI SATMAYA HAKKINIZ YOK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, 14 şeker fabrikasının satışa çıkarılmasına sert tepki gösterdi. Şeker pancarının sanayi üretimine sağladığı kazancın yanında, kırsalda ve fabrikalarda çalışan yüz binlerce insana da istihdam olanağı sağladığını ifade eden Kurukcu, 'Şeker Fabrikaları Cumhuriyet'in ilk fabrikalarındandır. Kimsenin bunları satmaya hakkı yok. Biz muhalefet partisi olarak şeker fabrikalarının satılmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi için ihale açmasının ardından tepkiler devam ediyor. CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, söz konusu kararın yanlış olduğunu belirterek, Erçiş Şeker Fabrikası’nın ikinci etapta satış proğramına alınacağını iddia etti.

“Şeker Fabrikalarını satmaya hakkınız yok”

Şeker pancarının sanayi üretimine sağladığı kazancın yanında, kırsalda ve fabrikalarda çalışan yüz binlerce insana da istihdam olanağı sağladığını söyleyen Kurukcu, "Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından biri olan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararı son derece yanlıştır. Hükümetin hemen bu karardan vazgeçmesi gerekir. Şeker Fabrikaları Cumhuriyet'in ilk fabrikalarındandır. Kimsenin bunları satmaya hakkı yok. Biz muhalefet parti olarak şeker fabrikalarının satılmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Şeker fabrikalarının satışı ülke ve halk çıkarlarına tamamen aykırıdır.  Özelleştirileceği ifade edilen bu fabrikalar bir süre sonra asli unsurlarının dışında değerlendirilecek ve fabrikalar kapanacaktır. Bu fabrikalarda çalışan 5 bin civarındaki çalışan işlerinden olacak, 50 bin civarındaki üretici ise doğrudan etkilenerek pancar ekimi yapamayacaklardır. İşsizlik ve kırsaldan göç artacağı gibi geri kalan fabrikalarında satışının önünü açacaktır” dedi.

“Erciş Şeker Fabrikasına sahip çıkalım”

Erciş Şeker Fabrikası’nın ikinci etapta satışa çıkarılacağını iddia eden Kurukcu, “Özelleştirme idaresi başkanlığının almış olduğu kararla 20.02.2018 tarihi itibari ile 14 şeker fabrikasının ihale satış süreci başlatılmıştır. Erciş şeker fabrikası ilk etapta satış listesinde olmamasına rağmen ikinci etapta satış proğramına alınacaktır.  Van Gölü havzasının tek sanayi kuruluşu olan ve yılda 50-60  milyon lira katma değer sağlayan, 10 binlerce insana ekmek kapısı olan Erciş Şeker Fabrikasına sahip çıkalım” dedi.

Bakmadan Geçme