KURUMLAR BİRLİKTE BAŞARDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Muradiye Meslek Yüksek Okulu yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Törende konuşan Vali Murat Zorluoğlu hizmete açılan meslek yüksek okulun kurumlar arası işbirliğinin çok güzel bir örneği olduğunu ifade ederek, "Rektörlüğümüz, kaymakamlığımız ve ilçe belediyemizin birlikte başardıkları önemli bir projedir." dedi. Rektör Prof. Dr. Peyami Battal ise Üniversitenin hem ülkemizde hem de dünyada bir kalite haline geldiğini söyledi.

“Kurumlar arası işbirliğinin çok güzel bir örneği”

Zeve Yerleşkesi'nde bulunan Van YYÜ Muradiye Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) ilçeye taşınması nedeniyle tören gerçekleştirildi.

Yeni binanın açılış töreninde konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu hizmete açılan Muradiye MYO'nun kurumlar arası işbirliğinin çok güzel bir örneği olduğunu dile getirerek Rektörlüğün, kaymakamlığın ve ilçe belediyesinin birlikte başardıkları önemli bir proje olduğuna dikkat çekti. Vali Zorluoğlu Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'a ve Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel'e bu işbirliği nedeniyle teşekkür ederek, "Çünkü kamuda kurumların işbirliği yaparak  bir şeyler başarması hakikaten kıymetlidir.  Bizim üniversitemiz ile ilişkimiz göreve başladığımız günden bu yana değerli rektörümüz ve ekibi ile son derece iyi. Biz üniversitemiz ile gurur duyuyoruz. Üniversitemiz yetişmiş akademik kadrosu, sosyal tesisleri, yeni kütüphanesi ve yeni spor kompleksiyle harika bir kampusa sahip. Van YYÜ Akademik ve bilimsel anlamda Türkiye'de gündem oluşturan bir üniversitedir. Bugün öğrendiğim kadarıyla Mehmet Zahmakıran hocamıza TUBİTAK tarafından bilim teşvik ödülü verilmiş. Hocamızı buradan tebrik ediyorum. Üniversitemizin diğer bölümlerinde de inşallah böyle başarılı çalışmaları bekliyoruz.  Tabi bu meslek yüksek okulumuz Muradiye'ye taşındı, Muradiye'ye emanet. İnşallah sayın milletvekillerimizin de desteği ve çabalarıyla buradaki öğrenci sayısı ve program sayısı da artar. Okulun ilçemizin eğitimine çok ciddi katkıları olacağına inanıyorum. İlçenin sosyal ve kültürel gelişimine, olumlu manada dönüşümüne de katkı sağlayacaktır. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun." dedi.

“Katkı sağlayacak, sinerji yaratacaktır”

Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise Muradiye MYO'nun ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, "Üniversitemizin burada bir yüksek okulu kurması bu şehre ilim-irfan anlamında bir katkı sağlayacak, sinerji yaratacaktır. Buna şüphemiz yoktur. Üniversitelerimize sahip çıkmamız lazım. Akademik başarının yanında ahlak ve inancı da başarıyla vermemiz gerekiyor ki gençlerimiz PKK gibi terör örgütlerinin maşa ve oyuncağı haline gelmesinler. Üniversitemizin şehrimize maddi, manevi, ilmi, fenni ve islami olarak katkı sağlayacağına inancımız tamdır. İnşallah bu açılışımız hayırlara vesile olur" diye konuştu.

“Büyük gayret gösterdik”

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal açılışın  hem kendileri hem de Muradiye için mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayarak Rektör Yardımcısı olduğu dönemden beri Muradiye'ye bir yüksekokul açılsın diye birçok insanın büyük gayret gösterdiğini söyledi.  Üniversite olarak bunun üzerine girişimlerde bulunduklarını anlatan Rektör Battal, "Muradiye'ye meslek yüksek okulumuzu açtık.   Başta her türlü talebimize destek olan sayın valimize teşekkür ediyorum ve kendilerine minnettar olduğumuzu dile getirmek istiyorum. Yine katkılarından dolayı Sayın Beşir Atalay, Sayın Kayhan Türkmenoğlu, Sayın Mustafa Bilici, Sayın Fatih Çiftçi, Sayın Burhan Kayatürk, Sayın Gülşen Orhan, Sayın İkram Dinçer, Sayın Kerem Altun'a ve Van halkına teşekkür ediyorum” dedi.  

“Kaymakamımıza teşekkür ediyorum”

Verdiği desteklerden dolayı Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel’e teşekkür eden Rektör Battal, “Tüm meslek yüksek okullarımız ilk kurulduğu zaman merkez kampusumuzda eğitim öğretime başlıyorlar. Okul binası ve yurt sorunu gibi problemler halledildikten sonra ise bulunduğu ilçede hizmet vermeye başlıyor. Bu süreçte Muradiyeli hemşerilerimiz sürekli bize Muradiye MYO'nun ilçeye taşınması talebinde bulundular. Bizde kendilerinden bir yer temin edip yurt sorunu konusunda destek olmalarını istedik. Tabi bu süreçte Muradiye Kaymakamımız devreye girdi. Sayın Kaymakamımıza da aynı şeyi söyledik ve kaymakamımızda 'biz bunu yapabiliriz' dedi. Bu binayı bize gösterdi. Binanın uygun olduğunu tespit ettikten sonra gerekli tamirat işlemlerini de kaymakamlığımıza yaptırdık. Yurt sorununu da Erciş'te bulunan yurtlarımız ile çözdük. Kaymakamlığımızın desteğiyle taşımalı sistem ile öğrencilerimiz gidiş geliş yapıyorlar şu an. Ben Kaymakamımızın burada gerek belediyecilik anlamında, gerekse kaymakam olarak yapmış olduğu hizmetleri yakından takip ediyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Van YYÜ doğudan yükselen bilim ışığıdır”

Rektör Battal konuşmasını şöyle tamamladı; “Van YYÜ 1982 yılında kuruldu ama artık sadece ülkemizde değil uluslararası düzeyde de çok önemli çalışmalara imza atıyoruz. Üniversitemiz hem ülkemizde hem de dünyada bir kalite haline geldi. En son dün Türkiye'nin en üst düzeydeki ödülü olan bilim teşvik ödüllerinden temel bilimler alanındaki ödülü Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran aldı. Kendisini tebrik ediyorum. Van YYÜ büyük bir üniversite haline geldi. Elbette hizmetlerimiz devam edecek, daha da büyüyeceğiz. Çünkü bizim iddiamız şu; Van YYÜ doğudan yükselen bilim ışığı olarak tüm dünyayı saracak. MYO'larımızın sadece bulunduğu yerlere ticari bir katkı şeklinde algılanmasını da doğru bulmuyoruz. Yüksek okullarımız ilçelerimize hem  sosyal hem de kültürel olarak büyük katkı sunmaktadır. Burada inşallah bu katkıları hep birlikte göreceğiz. Kaymakamlığımızla birlikte Muradiye MYO olarak tüm faaliyetlerde yer alacağız.  Yüksek okulumuzun Muradiye'ye hayırlı olmasını diliyorum."  

“İlçemizin önemli bir hayalini gerçekleştiriyoruz”

Muradiye Kaymakamı Harun Yücel de 1914'te ilçe olan Muradiye’nin kadim bir geçmişi olduğunu belirtti. İlçenin potansiyelinin şu ana kadar değerlendirilmediğine dikkat çeken Kaymakam Yücel, "Bugün bu potansiyeli ortaya çıkarmak adına önemli bir adım olan Meslek Yüksek Okulumuzu açıyoruz. İlçemizin önemli bir hayalini gerçekleştiriyoruz. Kıymetli Muradiyeli hemşerilerimizin akademisyenlerimize ve öğrencilerimize sahip çıkacağına eminim. Emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Muradiye MYO Müdürü Prof. Dr. Naci Genç de yaptığı konuşmada 2012 yılında kurulan ve o yıldan beri Van YYÜ Zeve Yerleşkesi'nde eğitim-öğretime devam eden okulun bu yıl artık Muradiye'de eğitim öğretime devam edeceğini söyledi.

“Hedefimiz nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılaşmaktır”

Muradiye MYO'da 6 bölüm ve 7 programda 90 öğrencinin eğitim aldığını ifade eden Prof. Dr. Genç, "Hedefimiz eğitim kalitesini yükselterek özelde Muradiye ilçemizin ve yörenin genelde ise ülkemizin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılaşmaktır. Gelecek yıl optisyenlik ve tapu kadastro olmak üzere birçok bölümümüze öğrenci almayı planlamaktayız. Okulumuzun kuruluş ve ilçe merkezine taşınmasına kadar desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu'na, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Peyami Battal'a, Muradiye Kaymakamımız Sayın Harun Yücel'e ve destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederiz" dedi.

Törene İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, kurum amirleri, akademisyenler, öğrenciler ve Muradiyeli vatandaşlar katıldı.  

 

Bakmadan Geçme