Listenin zirvesinde TOGG var

Listenin zirvesinde TOGG yer alırken onu Dream Games ve Codeway Studios takip etti.

Listenin zirvesinde TOGG var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

LinkedIn, hızla büyüyen ve dikkat çeken 10 genç Türk şirketine yer verdiği 'Top Startups 2023' listesini açıkladı. Türkiye'de bu yıl ikinci kez hazırlanan liste; büyüme, iş arayanların ilgisi, şirketin ve çalışanların etkileşimi gibi veriler değerlendirilerek oluşturuldu.

Yüksek enflasyon ve dünya genelinde düşen yatırımlar nedeniyle geçtiğimiz yıl şirketler için zorlu geçti. Geçen yıl Türkiye'deki 300 startup şirket 1,6 milyar dolar yatırım alırken, bu yılın ilk çeyreğinde yatırımlar 45,2 milyon dolarda kaldı.

LinkedIn yükselişteki şirketlerin listesini "son zamanlarda ekonomideki ve işyerindeki zorlukların üstesinden gelerek kendi yollarını çizen ve bu yolda yatırımcıları ile en önemli yeteneklerin gözünde öne çıkmayı başaran startuplar" diyerek açıkladı.

LinkedIn yaptığı açıklamada listeyi oluşturmak için; şirketin büyümesi, iş arayanların ilgisi, şirketin ve çalışanlarının üyeler ile etkileşimi ve girişimlerin LinkedIn Top Companies listesinde bulunan yetenekleri ne kadar iyi çektiği verilerini değerlendirdiğini belirtti.


Öte yandan, bu yıl erken girişim aşamasında olan daha fazla şirketi öne çıkarmak için yıl kriterini beş yıl veya altına düşürdüklerini aktardı.

İşte Türkiye'de bu yıl yükselişte olan 10 şirket:

1. TOGG
Togg (Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu) elektrikli ve bağlantılı araçlar tasarlayarak sürdürülebilir bir mobilite ekosistemi oluşturmaya çalışan bir teknoloji şirketi.

2. DREAM GAMES
Teknoloji ve yaratıcılığı birleştirmeyi amaçlayan bir oyun geliştirme şirketi olan Dream Games, en çok Royal Match adlı mobil oyunu ile tanınıyor.


3. CODEWAY STUDİOS
Codeway Studios, yapay zekâya dayalı mobil oyunlar ve uygulamalar geliştiriyor ve en çok Ask AI adlı mobil uygulamasıyla tanınıyor.

4. MİDAS
Midas yatırım hesapları aracılığıyla aracılığıyla yatırımcılar NASDAQ ve New York Borsası’ndaki (NYSE) çeşitli hisse senetlerine ve Borsa İstanbul'daki tüm Türk şirketlerine yatırım yapabiliyor.

5. APOSTO
Aposto dijital medya markaları oluşturmaya odaklanıyor. Platform, haber içeriklerini bültenler hâlinde gönderirken, yazarlar ve içerik üreticileriyle iş birliği yapıyor.


6. TİTRA
Teknoloji startup’ı TİTRA, Türkiye’nin ilk uzaktan kumandalı helikopteri gibi insansız sistemler alanında ürünler geliştiriyor. Ayrıca akıllı sağlık, büyük veri ve yapay zekâ konularında araştırmalar yapıyor.

7. PLAN-S SATELLİTE AND SPACE TECHNOLOGİES
Plan-S, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Büyük Veri teknolojilerinden faydalanan uydu sistemleri geliştiriyor. Ayrıca, tarım ve enerji sektörüyle bağlantılı olan yeryüzü gözlemi alanında hizmetler sunuyor.

8. BİTEXEN
Bitexen, bankacılık, ödeme sistemleri, bilgi güvenliği ve inovasyon alanlarında deneyime sahip mühendisler tarafından geliştirilen dijital varlıklar için çevrimiçi bir ticaret platformu.

9. MİSSAFİR
Kısa ve orta vadeli daire kiralama platformu Missafir, teknolojik altyapıya sahip profil yönetimi, dinamik fiyatlandırma ve operasyonel destek hizmetleriyle ev sahiplerinin dairelerini kiralamalarını sağlıyor.

10. SPYKE GAMES
Mobil oyunlar geliştiren Spyke Games, bunun yanı sıra oyunların birlikte oynandığı bir sosyal platform olmaya da odaklanıyor.

Bakmadan Geçme