LOKMAN HEKİM'DEN ULUSLAR ARASI BAŞARI

Özel Lokman Hekim Van Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, merkezi Hollanda’da bulunan Neuropyhxia çalışma grubu tarafından Türkiye’de çalışma ortağı seçildi.

Rıdvan CAN

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi merkezi Hollanda’da bulunan Neuropyhxia çalışma grubu tarafından Türkiye’deki iki önemli hastaneden biri olarak seçilen Özel Lokman Hekim Van Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi  kliniğinde kullanılmak üzere   hastaneye 50 bin  dolar değerinde Brainz marka cihaz gönderdi.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi sorumlu hekimi Prof. Dr. Ercan Kırımi, merkezi Hollanda’da bulunan Neuropyhxia çalışma grubu tarafından Türkiye’de çalışma ortağı seçildiklerini, yoğun ve üst düzey çalışma kapasitesi olan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi merkezinin Hollanda’da bulunan Neuropyhxia çalışma grubu  ile yapılan görüşmelerden sonra Türkiye’deki iki merkezden biri olarak seçildiğini ve eğitim çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Bu çalışmaya katılmakla kliniğimizin  üst düzey bakım verdiğini hem de kaliteli ve disiplinli hasta hizmeti verdiğini kanıtladığınıda anlatan Kırımi,  Lokman Hekim Van Hastanesi olarak Neuropyhxia çalışma grubu  ile yaptığımız bu işbirliği sayesinde hastalarımıza daha iyi hizmet sunacaklarını da ifada ederek, anlaşma yaptığımız Neuropyhxia çalışma grubu  tarafından kliniğimize kullanılmak üzere 50.000 dolar değerinde cihaz verildiğini ve Brainz marka bu cihaz sayesinde hasta başında bebeğin beyin fonksiyonları çok yakından modern biçimde izlenebileceğini ve gerekli tedavilerinide rahatlıkla yapabileceklerini kliniğimize verilen beyin izleme cihazının Türkiye’de sınırlı sayıda merkezlerde bulunduğunu söyledi.

Prof Kırımi, ortak çalışma için Hollanda merkezli Neuropyhxia grubundan, Utrecht Üniversitesi’nden Prof. Kaasha Peters ve direktör Dr. Huibert Tjaibbes öncülüğünde hastanemizde iki gün boyunca karşılıklı eğitim seminerleri düzenlediklerini belirterek, “Yakın zamanda kliniğimiz doktor ve hemşirlerinden oluşturulacak bir grup eğitim için Hollanda’da da yapılacak olan seminerlere katılacak”  dedi.

 

Bakmadan Geçme