Mali Müşavirler Derneği'nden Vali Doğan'a Ziyaret

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Eğitim ve Dayanışma Derneği, Van’daki ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Dernek üyelerinin üniversiteden sonraki durağı Van Valiliği oldu.

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Eğitim ve Dayanışma Derneği Üyeleri, Dernek Başkanı ve aynı zamanda Van Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mali Müşavir Tarkan Güven başkanlığında ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal’ı ziyaret eden dernek üyeleri, Van Valisi Aydın Nezih Doğan ile bir araya geldi.
Van Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarete Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Eğitim ve Dayanışma Derneği üyeleri geniş bir katılım gösterdi. Başkan Güven ve yönetim kurulu üyelerinin Valilik ziyareti 2 saat sürdü. Görüşmede ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler, Van’ın ticari potansiyeli, yatırım ve istihdam alanları ve önümüzdeki süreçte gerçekleştirilmesi planlanan projelerle ilgili görüşme gerçekleştirildi.
Dernek Başkanı Mali Müşavir Tarkan Güven ve ekibi, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin faaliyetleri ve kurumsal yapısıyla ilgili detaylı bilgi sundu. Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan sosyal sorumluluk projeleri ve üniversite ile işbirliği içinde gerçekleştirilmesi düşünülen eğitim programlarını anlatan dernek üyeleri, Vali Aydın Nezih Doğan’dan tam destek aldı.
Van Valiliği ile ortak hareket etmek istediklerini söyleyen dernek üyeleri adına konuşan Dernek Başkanı Güven, “Sayın Valimiz, ilimizde faaliyet gösteren mali müşavirler ve muhasebecilerimiz bir araya gelerek bir dernek kurdular. Dernek bünyesinde eğitim programları, köy okullarına yardım, sivil toplum kuruluşu olarak Van’ı ilgilendiren her konuda aktif rol almak için buradayız. Konya’dan ilimize geldiğinizden bu yana Van’da yaptığınız çalışmalar, ilin ekonomisi, sosyal, kültürel yaşam ve turizm konularında verdiğiniz mesajları, Van’da gerçekleşen etkinlik, organizasyon, fuar ve toplantılarda belirttiğiniz düşünceleri ilgi ve alaka ile takip ediyoruz. Bu ilde yatırım anlamında artık balık verme değil, balık tutma sanatının öğretilmesi, devletin ekonomik politikalarına paralel yol haritasının oluşması gerekiyor ” dedi.
Dernek Yöneticileri tek tek söz alarak hem kendilerini tanıtılar hem de Van’da yaşanan bazı sorunlarla ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. Toplumsal birlikteliğe ve çözüm sürecinin akamete uğramaması için her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını ifade eden dernek yöneticileri, Van’da hemen hemen tüm esnaf kesimi, tüccar ve işverenlerle beraber çalıştıkları için ilin ekonomisini yakından takip ettiklerini, bununla birlikte gerçekleşen toplumsal konulara ve sorunlara duyarsız kalmayacaklarını belirttiler.
Van Valisi Aydın Nezih Doğan, ziyaretten dolayı teşekkürlerini ifade etti. Vali Doğan, “Bahsettiğiniz konular göreve geldiğimizden bu yana hemen her fırsatta dile getirdiğimiz düşünceler. Diğer şehirlere baktığımızda ekonomi, sosyal, kültürel, turistik tüm alanlarda kendini gerçekleştiren ve farkındalık yaşatan illerin Van için rol-model teşkil ettiğini ve uygulanabilir projelerle Van’ın bu çizgiyi yakalayacağını belirtmek istiyorum. Depremden sonra hükümetimizin Van’ı ayağa kaldıran ve adeta yeniden inşa edilmesine vesile olan çalışmaları ekonomik projeler, altyapı imkânlarıyla destekleniyor. Bu tek başına olacak bir süreç değil, bu kalkınma sürecine Van’daki tüm dinamikler, iş dünyası, yerel paydaşlar, üniversite ve sivil toplum kuruluşları da katılmalı. Bu şehir ancak böyle toparlanır. Ama istikrar ve sürekli büyüme için ortak paydalarda buluşmak ve en önemlisi çözüm sürecine sahip çıkmak gerekiyor. Huzurun olduğu yerde yatırım ve refah olur, barışın olduğu yerde büyüme istikrarı sağlanır” diye konuştu.
Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin ardın dernek üyeleri valilikten ayrıldı.

Bakmadan Geçme