• Haberler
  • Ekonomi
  • Markez zinciri iflas etti: Binlerce kişi bir gecede işsiz kaldı!

Markez zinciri iflas etti: Binlerce kişi bir gecede işsiz kaldı!

Ekonomik bozulmalar son yıllarda etkisini sürdürürken, dünyanın farklı noktalarında iflas haberleri gelmeye devam ediyor. İşte İngiltere'den sonra Almanya'da batan diğer bir market zinciri.

Markez zinciri iflas etti: Binlerce kişi bir gecede işsiz kaldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda dünya genelinde artan ekonomik zorluklar, pek çok sektörde iflas haberlerine yol açmaya devam ediyor.

İngiltere'den sonra Almanya'da da ekonomik zorluklarla başa çıkamayan bir diğer büyük market zinciri iflasını ilan etti.

Salgının neden olduğu tedarik sorunları ve değişen tüketici alışkanlıkları, perakende sektörünü zor durumda bırakıyor.

Bu zorluklarla mücadele etmeye çalışan market zincirleri, artan maliyetler ve azalan talep karşısında sıkıntılı günler yaşıyor.

Artı49'da yer alan bilgilere göre, dünyaca ünlü market zinciri Real GmbH, cuma sabahı Mönchengladbach bölge mahkemesinde iflas başvurusunda bulundu.

Eski ana şirket Metro, finansal yatırımcı SCP'nin 2019'da devralınmasına kadar hipermarket zincirini yıllarca yeniledi. SCP'nin Metro'dan devraldığı yaklaşık 270 mağazanın çok sayıda şubesi kapatılarak rakiplere satıldı.

Frankfurtlu avukat ve girişimci Sven Tischendorf ve aile ofisi, 2022 yazında devraldı. Aslında yeni bir başlangıcın gidişatını o belirledi: pazarlar "Mein Real" olarak yeniden adlandırıldı ve eski reklam sloganı "Bir kez orada. “Her şey orada.” tekrar ortaya çıktı.

Bakmadan Geçme