Mavi Fularlılardan kız öğrencilere giyim yardımı

Van'ın yemek kültürünü tanıtmak için sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen ve kendilerini 'Mavi Fularlılar' olarak tanımlayan Van Yemekleri Dostluk Grubu, Saray ilçesinde Şehit Murat Dilmaç İmam Hatip Anadolu Lisesinde kız öğrencilere kışlık bot, çizme, ayakkabı, mont ile eldiven yardımında bulundu.

Berk İlhan

Sosyal medyada bir araya gelen ve 15 bini aşkın üyesi bulunan Van Yemekleri Dostluk Grubu Mavi Fularlı Vanlı kadınlar, anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Saray İlçesi Şehit  Murat Dilmaç İmam Hatip Anadolu Lisesinde okuyan kız öğrencilere giyim yardımında bulunan Mavi Fularlı Vanlı kadınlar, öğrencilere giyim yardımıyla birlikte evlerinde yaptıkları Van pastası ve börek ikramında bulundular.

“TÜM DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Grup adına açıklamalarda bulunan Nuran Demirhan, kız öğrencilere kışlık bot, çizme, ayakkabı, mont ve eldiven yardımında bulunduklarını söyleyerek, “Mavi Fularlılar olarak etkinliklerimiz sürüyor. Etkinliklerimiz kapsamında Saray ilçemizde öğrenim gören kız öğrencilerimize giyim yardımında bulunduk. Ayrıca kendi ellerimizle yaptığımız Van pastası ve börek ikram ettik. Kız öğrencilerimizle anlamlı ve eğlenceli vakit geçirdik. Onlar mutlu olunca, yüzleri gülünce bizler daha da mutlu olduk. Van'daki dostlarımıza, il dışındaki Van dostlarına ve hayırsever kardeşlerimize yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Bizlerin her zaman yanında olan Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İkram Kali’ye de ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

Çoğunluğu çalışmayan kadınlardan oluşan Mavi Fularlı kadınlar, Saray’da kız öğrencilerle güzel bir gün geçirdikten sonra Van’a döndüler.

 

Bakmadan Geçme