MAVİ ŞEHRİN KALEMLERİ ÖZEL GECEDE BULUŞTU

Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAP) ile Vansesi Gazetesi işbirliğiyle hazırlanan Mavi Şehrin Kalemleri kültür ve edebiyat sayfasının 100. haftaya ulaşması nedeniyle düzenlenen gece büyük ilgi gördü.

Burhan Ergin

 

Van Masal Kafede bir araya gelen şair, yazar, ozan ve yerel sanatçılar, öğretmenler, öğrenci ve gazete okurları Vansesi Gazetesi'nde her hafta perşembe günleri yayımlanan Mavi Şehrin Kalemleri kültür ve edebiyat sayfasının 100. haftaya ulaşmasını şiir, türkü,  aşıkların atışması ve kentin kültür, sanat ve edebiyat yaşamına ilişkin konuşmalarla kutladılar.

 

Program öncesi yazar Ramazan Yıldırımçakar "Sakalımın İncinen Yanı" adlı şiir kitabını okurları için imzaladı.

Van'ın Sesi Oturma Gecesi geceye renk kattı

VAYAP Yönetim Kurulu Üyesi Şair ve yazar Mustafa Işık'ın sunduğu gecede VAYAB onursal başkanı Ümit Kayaçelebi, VAYAB başkanı Yaşar Adıyaman,  şair yazar Leyla Mihrinaz Engin, Fuat Arpa, Lokman Tekin, Ercan Ulutaş, Ramazan Yıldırımçakar, Erkan Eryiğit, Hicran Memiş, Yahya Nas, Nazan Yerli şiirleriyle Aziz Saydut Ney üfleyerek Vanlı Aşıklar, Celal Yenitürk, Mehmet Akçay ve Dertli Kazım atışmayla, Murat Yaşar, Seyfettin Zırhlıoğlu, Yusuf Onay'da oluşan Van'ın Sesi Oturma Gecesi ekibi birbirinden güzel Van türküleri seslendirerek geceye renk kattı.

"Önemli bir başarıdır"

Gecede konuşma yapan VAYAP Başkanı Yaşar Adıyaman gerçekleştirdikleri kültürel, sanatsal ve edebiyat çalışmaları kapsamında Vansesi Gazetesi'yle işbirliği yaparak her hafta Perşembe günleri yayımlanan ve 100. sayıya ulaşan Mavi Şehrin Kalemleri kültür ve edebiyat sayfasının önemli bir başarı olduğunu, sayfanın hazırlanmasında, şair ve yazarlara imkan sunulmasında Vansesi Gazetesi ve yazı işleri müdürü İkram Kali ve Mustafa Işık'ın destek ve katkıları olduğunu belirterek bu birlikteliğin Van'ın kültürüne, sanatına ve edebiyatına katkı sağladığını söyledi.  Çabalarının devam edeceğini kaydeden Adıyaman, "Ben madde bağımlısıyla mücadele uzmanıyım. Diğer taraftan şair ve yazarlık yönüm de var. Şair ve yazarlara, kültür ve sanata yönelik yeni etkinliklerimiz devam edecek. Aralık ayında düzenlenecek Van Kitap Fuarı'na Vanlı şair ve yazarların katılmalarını bekliyorum. Bu güzel geceye katkı sunan,  şiir ve türküleriyle renk katan,  izleyici olarak gelen herkese teşekkür ederim" dedi.

"Edebiyat ve sanata katkı sunmaya devam edeceğiz"

Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve köşe yazarı İkram Kali, gazete olarak kültür, sanat ve edebiyata özel bir önem verdiklerini belirterek, "Vansesi Gazetesi olarak Van'ın kültür, sanat ve edebiyat hayatını çok önemsiyoruz. Kültür, şiir, roman, öykü, resim, tiyatro, türkü, mani ve aşıklık geleneğini kapsıyor. Bunlar kent kültürünü ve toplumu var eden unsurlardır. Sanata ve sanatçıya destek noktasında gazetemizde bir sayfa açtık. Adını da Mavi Şehrin Kalemleri bıraktık. Gönderilen eserleri sayfamızda yayımladık. Bir iki üç hafta derken nihayet 100.haftaya vardık. Bu eserlerin bize ulaşmasında Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Işık hocamızın ciddi katkıları var, bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ederim. Van için, kültür için, edebiyat ve sanat için katkı sunmaya devam edeceğiz. Özellikle genç kalemleri, kadın şair ve yazarları daha fazla önemsiyoruz" dedi.

"Emeği geçen herkesi kutluyorum"

Van'ın kültür, sanat ve edebiyat yaşamına katkı sunan herkese teşekkür eden Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, "VAYAP ve Vansesi'nin kültür, sanat ve edebiyat için yaptıkları işbirliğinden mutluluk duyuyorum. Mavi Şehrin Kalemleri sayfasının 100. sayıya ulaşması gurur vericidir.  Emeği geçen herkesi kutluyorum.  Van'ımızın kültürüne daha çok sahip çıkacağız, daha çok destek olacağız.  Kültürü olmayan bir şehir,  tabiri caizse ölü bir şehirdir. Biz eğer bugün buradaysak kültürümüze sahip çıktığımız içindir. Ozanlarımız, yazarlarımız, şairlerimiz hepsi ayrı bir değerdir. Onların yaşarken kıymetini bilmemiz gerekir, Biz de öyle yapıyoruz. Ben bugün şiir okumayacağım, yerime geçip keyifle şiir, türkü ve atışmaları dinleyeceğim" dedi.

 

Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İkram Kali canlı telefon bağlantısı sürprizi ile Van'ın sembol isimlerinden divan şiiri merhum Selim Gülsoy'un oğlu Avukat Yaşar Gülsoy ile Ankara'dan telefon bağlantısı kurdu. Yaşar Gülsoy, babasının şiir ve beyitlerini seslendirerek gecede duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 

Geceye Demirören Haber Ajansı Bölge Müdürü Feyat Erdemir, yazar Nedim İlikçi,  Celal Lenk, Ercan Türker, Şevket Sulhan, Menduh Beyazıt, Necmi Korkmaz, Seyid Enver Arvas, Onur Özsever, Ömer Yarımbatman,  kültür çevreleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

 

Programa ev sahipliği yaparak katkı sağlayan Van Masal Kafe sahibi Ali Katılmış da, işyerinin her zaman Van'ın kültür, sanat ve edebiyatı için açık olduğunu ve burada sürekli kültürel etkinlikler yapmak isteyenlere imkan sağlayacağını söyledi. 

 

Gece VAYAP Başkanı Yaşar Adıyaman, Vansesi Gazetesi Mavi Şehrin Kalemleri kültür ve edebiyat sayfasının 100. haftası nedeniyle Vanseesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ve sayfanın hazırlanmasında emeği geçen VAYAP Yönetim Kurulu Üyesi şair yazar Mıustafa Işık'a teşekkür plaketi takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bakmadan Geçme