• Haberler
  • Güncel
  • Mavi şehrin kalemleri yazarlarımızın Cumhuriyet hassasiyeti

Mavi şehrin kalemleri yazarlarımızın Cumhuriyet hassasiyeti

Vansesi Gazetesi ve Van Şairler ve Yazarlar Birliği tarafından her hafta Vansesi Gazetesi ve internet sitesinde yayımlanan Mavi Şehrin Kalemleri sayfası, yazarları Cumhuriyet'in 100. yılı münasebetiyle tam sayfa Cumhuriyet'le ilgili yazı ve şiirler kaleme aldı.

Van’ın edebiyat, kültür sayfalarından Mavi Şehrin Kalemleri sayfası yazarları Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle kaleme aldıkları yazı ve şiirler okurlar tarafından büyük beğeni topladı.

“Cumhuriyet ilelebet yaşayacak, yaşatacağız”

Gazetemize açıklamalarda bulunan şair yazar Yaşar Adıyaman, “Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüne ulaşmanın onurunu, gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet’imizin 100. yılı nedeniyle Mavi Şehrin Kalemleri yazarları olarak yazı ve şiirler kaleme aldık. Yazar arkadaşlarımız yazı ve şiirleriyle Cumhuriyet’in sağlamış olduğu bağımsızlık, hürriyet ve demokrasiyi en güzel şekilde ifade ettiler.  Ülkemizin fertleri olarak, atalarımızın emaneti olan güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için el birliği, gönül birliği yapıp çalışarak, bu cennet misali vatanımızı bizlere armağan eden Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize minnet borçluyuz. Cumhuriyet ilelebet yaşayacak, yaşatacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Kültür ve sanata desteğimiz devam edecek. Elimizden geldiğince özel günlerde yazı ve şiirler kaleme alarak farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu. 
Mavi Şehrin Kalemleri yazarlarından Harun Yıldırım Cumhuriyet’im, Mehmet Bayramoğlu Cumhuriyet, Kemal Tekir Benim Adım Cumhuriyet, Yılmaz Pirinççi Cumhuriyet bir yaşam biçimidir, Rıdvan Serin 100. Yıl, Şükrü Çanku Yaşayacak Cumhuriyet, İbrahim Memiş Cumhuriyet 100 yaşında, Necla Karatekin Kaplan Cumhuriyet Bayram’ı adlı yazı ve şiirler, kaleme alındı.  HABER: TAHİR TEKİN
 

Bakmadan Geçme