• Haberler
  • Ekonomi
  • Memur ve emekli maaşlarında son dakika! Kulis bilgisi sızdı

Memur ve emekli maaşlarında son dakika! Kulis bilgisi sızdı

Kritik enflasyon verisi öncesi, memurlar ve emekliler için beklenen zam oranları açıklandı. SGK ve Bağkur emeklilerinin 7.500 TL olan aylıklarının 10.000 TL'ye yükselmesi bekleniyor. En düşük memur maaşı ise yüzde 85'in üzerinde bir artışla 11.848 liradan 22.000 TL bandına çıkarılacak. Aynı oranda artış sağlandığında, en düşük emekli aylığı 14.670 TL düzeyinde olacak ve ortalama emekli aylığı ise 17.000 TL civarına gelecek.

Milyonlarca memur ve emekli, Temmuz ayında yapılacak zamları merakla bekliyor. SGK ve Bağkur emeklileri için 6 aylık enflasyon ve refah payı, memur ve memur emeklileri için ise enflasyon farkı, toplu sözleşme zammı ve refah payı formülüne göre yeni maaşlarını alacaklar.

Milyonlarca kişinin zam beklentisi, enflasyon rakamlarının açıklanmasını takip ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verisini, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 5 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00'da duyuracak.

6 aylık enflasyon rakamları netleştikten sonra, SGK, Bağkur emeklileri, memur ve memur emeklileri için Temmuz zammı belirlenecek. Merkez Bankası verilerine göre, SGK ve Bağkur emeklileri için 6 aylık enflasyon oranının yüzde 18,50 olması bekleniyor. Memur enflasyon farkı ise yüzde 10,31 olarak hesaplanırken, memur zammı ise yüzde 16,31 olarak belirlendi. Ancak kamu işçilerinin zam oranı göz önünde bulundurulduğunda, memur zammının yüzde 40-45 aralığında gerçekleşmesi bekleniyor.

Temmuz ayının ilk haftasında çözüme kavuşturulacak iki önemli konu, memur ve emekli maaşları olacak. En düşük memur maaşı yüzde 85'in üzerinde bir artışla 11.848 liradan 22.000 TL'ye yükseltilecek. Emekli Sandığı emeklileri için de benzer bir zam beklentisi bulunuyor. Aynı oranda artış sağlanması durumunda, en düşük emekli aylığı 14.670 TL düzeyinde olacak ve ortalaması ise 17.000 TL seviyesine ulaşacak.

Bakmadan Geçme