Meslek lisesi hani bunun atölyesi?

Eğitim öğretimde Türkiye'de 75. sırada sürünüyoruz. Buna birde nitelikli atölye dersi görmeyen meslek lisesi öğrencilerinin eklenmesi üzücü durumdur.

Can ve mal kayıplarına neden olan 2011 Van depremlerinden kısa bir süre sonra bazıları "Van beş yılda yeniden ayağa kalkar" görüşünü savunurken bazıları da " Depremin hasarları, olumsuz etkileri hayatın her alanında uzun yıllar hissedilmeye devam eder" öngörüsünde bulundu. Van'ın yaraları devlet ve hayırsever iş adamları tarafından sarıldı. Göreceli olarak Van ayağa kalktı, ama depremin yıkıcı etkisi bugünde hissedilmeye devam ediyor.

 

Depremlerde on binlerce konut, iş yeri, resmi bina yanında eğitim öğretim yapıları da ağır hasar aldı. Hasarlı okullar yıkılarak yerine yeni okullar yapıldı. Bu okullardan Endüstri Meslek Lisesi eski binası ve atölyeleri de depremde hasar gördü. Ek dersliklerin binası yıkılarak yerine Merinos Holding tarafından Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapıldı. Buraya kadar herşey normal. Hayırsever iş adamımıza teşekkür ediyoruz. Lakin modern okul yapılması yetmiyor. Okulda nitelikli eğitim öğretim verilmesi de  gerekiyor.

 

Ülkemizde kalkınma ve gelişme için gençlerin meslek liselerine yönlendirilmesi gerektiğini politikacılar, yöneticiler, sanayiciler her fırsatta dile getiriyorlar.  Velilere, öğrencilere meslek liselerini tercih etmeleri tavsiyelerinde bulunuluyor. Zira kalkınmış ve refah düzeyini yakalamış bir Türkiye'nin geleceği, eğitimden ve bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçiyor. Bunda mesleki eğitimin payı oldukça büyüktür.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme