Meteoroloji'den güneşli ve sıcak hava durumu tahmini

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü Meteoroloji, bölgede beklenen hava durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkililerinin tahminlerine göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının şu şekilde olacağı öngörülüyor:

Bitlis: 32°C

Van: 30°C

Muş: 35°C

Hakkari: 34°C

Bu sıcaklık değerleri, bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğine işaret ediyor.

Rüzgar Koşulları Hafif ve Orta Kuvvette Olacak

Açıklamada, rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklendiği belirtildi. Van Gölü özelinde ise rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esmesi öngörülüyor.

Van Gölü'nde Hava ve Deniz Koşulları İyi Olacak

Van Gölü için yapılan tahminlerde, havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Rüzgar hızının 3 ila 5 kuvvetinde, dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olması öngörülüyor. Ayrıca, görüş koşullarının iyi olması bekleniyor.

Bölgesel Hava Durumu Özeti

Meteoroloji raporuna göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Van Gölü özelinde ise hava ve deniz koşullarının iyi olacağı, rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esmesi, dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları bölgedeki hava durumu hakkında bilgilendirdi ve güncel durumun yakından takip edilmesini tavsiye etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme