Meteoroloji'den hava durumu tahmini

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölgedeki hava durumuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklenildiği bildirildi. Özellikle öğle saatlerinden sonra Hakkari, Bitlis, Muş ve Van'ın doğu ve güney çevrelerinde zaman zaman kuvvetli yağışların görülebileceği, bölgenin yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların tahmin edildiği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülürken, rüzgarın genellikle güney ve doğu yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği ve yağış anlarında hızının 30-50 km/sa arasında olabileceği ifade edildi. Van Gölü bölgesinde ise parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan eserek öğle saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 yer yer 5 kuvvetinde olduğu, dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında değiştiği ve görüşün genel olarak iyi olduğu ancak yağış anında orta seviyede olduğu ifade edildi.
Hava durumu tahminlerine göre, Muş'un en yüksek sıcaklığının 17 derece, Van'ın 10 derece, Hakkâri'nin 6 derece ve Bitlis'in ise 11 derece olması bekleniyor. Ancak bölgedeki dik ve eğimli yamaçlarda bulunan yoğun kar örtüsü nedeniyle çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğu vurgulandı. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Van’ın doğusu ve güney ilçeleriyle Hakkâri'de Çarşamba gece saatlerinden itibaren, Muş ve Bitlis çevrelerinde ise kuvvetli yağışların beklendiği uyarısı yapıldı. Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiği vurgulandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme