Meteoroloji'den hava durumu tahmini

Meteoroloji açıklamasına göre, 14. Bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğle ve akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlar bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, öğle ve akşam saatleri arasında zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) şekilde esmesi bekleniyor. Bu durum ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma gibi aksaklıklara yol açabilir. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor.

Van Gölü'nde hava durumu ise parçalı ve çok bulutlu olacak. Rüzgar doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,25 ila 0,75 metre arasında ve görüş iyi olacak.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının, Van ve Hakkâri'de 24 derece, Muş'ta 28 derece ve Bitlis'te 23 derece olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, kuvvetli rüzgarlar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme