Meteoroloji'den hava durumu tahmini

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölgedeki hava durumu tahminleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

Açıklamada, akşam saatlerine kadar Van'ın kuzey ve güney ilçeleri ile Muş çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu havanın hâkim olacağı belirtildi. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Van Gölü'nde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Bölgede rüzgârın kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde, dalgaların ise 0,25 ila 0,75 metre arasında değişmesi bekleniyor. Görüş durumunun iyi olması öngörülüyor.

İl merkezleri özelinde en yüksek sıcaklıkların Muş ve Hakkâri'de 33 derece, Bitlis ve Van'da ise 29 derece olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, bölge halkını hava durumu değişikliklerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle gök gürültülü sağanak yağışlar sırasında vatandaşların dış mekân aktivitelerinde ve yolculuklarda dikkatli davranmaları önerildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme