Meteoroloji'den hava durumu tahmini

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü bölge genelinde hava durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Van Gölü için ayrıntılı hava durumu beklentileri de paylaşıldı. Göle yönelik tahminlere göre; hava parçalı ve az bulutlu olacak. Rüzgar, öğle ve akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, diğer saatlerde ise güneyli yönlerden 3 ila 5 kuvvetinde esecek.

Dalga yüksekliği 0,25 ila 0,75 metre arasında seyredecek ve görüş ise iyi olacak.
İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklık değerleri de paylaşıldı. Buna göre; Muş ve Hakkari'de 33 derece, Bitlis'te 30 derece ve Van'da 27 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, bölgedeki hava durumunun mevsim normallerinde seyredeceğini ve rüzgarın da ılımlı seviyede esmesinin beklendiğini vurguladı. Van Gölü'nde de uygun hava şartlarının hakim olacağı öngörülüyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme