Meteoroloji'den hava durumu tahmini

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölgedeki hava durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı belirtildi. Bölgenin kuzey ve doğu ilçelerinde sabah ve akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlar beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin civarında veya yer yer üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. En yüksek sıcaklıkların Muş'ta 34 derece, Hakkâri'de 34 derece, Bitlis'te 31 derece ve Van'da 30 derece olacağı öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle batılı ve doğulu yönlerden orta kuvvette esmesi beklenmektedir. Öğle saatlerinde güneybatıdan, akşam ise kuzeybatıdan esen rüzgarların 3 ila 5 kuvvetinde olacağı tahmin ediliyor. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olacağı ve görüşün iyi olacağı belirtiliyor.

Meteoroloji, bölge genelinde hava durumunun parçalı ve az bulutlu olacağını, kuzey ve doğu ilçelerinde sabah ve akşam saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlar beklendiğini, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında veya üzerinde seyredeceğini, rüzgarın da genellikle batılı ve doğulu yönlerden orta kuvvette eseceğini açıkladı. Dalga yüksekliği ve görüş açısından da uygun koşulların olacağı belirtildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme