Meteoroloji'den hava durumu tahmini

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bölgede rüzgarın kuzeyli ve doğulu yönlerden orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Ancak Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde rüzgarın daha şiddetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde rüzgarın kuzeyli yönlerden zaman zaman sert (30-40 km/saat) ve yükseklerde kuvvetli (40-50 km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.
Van Gölü'nde de hava durumunun parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeydoğudan 4-6 kuvvetinde, akşam saatlerinde ise 7 kuvvetinde esmesi öngörülüyor. Dalga yüksekliğinin 0,50-1,5 metre arasında olması ve görüşün iyi olması bekleniyor.

İl Merkezleri Sıcaklık Tahminleri

Meteoroloji, il merkezlerindeki en yüksek sıcaklık tahminlerini şöyle açıkladı:

Van: 26°C

Muş: 33°C

Hakkari: 32°C

Bitlis: 28°C

Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı. Kuvvetli rüzgarın; çatı uçması, direk devrilmesi, enerji nakil hatlarında kopma, Van Gölü'nde olumsuzluklar yaşanmasına neden olabileceği belirtildi.

Sonuç olarak, bölgede hava durumunun mevsim normallerinin altında seyredeceği, parçalı ve az bulutlu olacağı öngörülürken, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor. Vatandaşların can ve mal güvenliği açısından gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme