Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Van Bölge Meteoroloji Müdürlüğü, 14. Bölge için önemli bir hava durumu açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar aralıklı olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlar görülecek.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarların ise kuzey ve doğu yönlerden orta, zaman zaman da sert şekilde esmesi bekleniyor. Yağış anlarında rüzgarların kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Van Gölü için de ayrıca hava durumu bilgileri paylaşıldı. Göl üzerinde parçalı ve çok bulutlu bir gökyüzü olacağı, rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, zaman zaman 7 kuvvetinde esmesi bekleniyor. Dalga yüksekliğinin 0,50 ila 1,25 metre arasında olacağı ve görüşün iyi olacağı tahmin ediliyor.

İl merkezlerinde en yüksek sıcaklıkların Hakkari'de 27 derece, Muş'ta 31 derece, Van ve Bitlis'te ise 26 derece olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü, sabah saatlerinden akşamın ilerleyen saatlerine kadar kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklenmesi nedeniyle uyarıda bulundu. Yaşanabilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kısa süreli dolu yağışı ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Bölgedeki hava koşullarının bir süre daha benzer seyrederek devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Müdürlüğü, olası olumsuz gelişmelere karşı halkı ve yetkilileri bilgilendirmeye devam edecek.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme