• Haberler
  • Güncel
  • Meteoroloji'den sağanak yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerini kapsayan bölge için güncel hava durumu tahminlerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilen bölgede, rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman sert rüzgar şeklinde esmesi bekleniyor. Van Gölü'nde ise hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması öngörülüyor. Gölde rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esmesi beklenirken, dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olacağı ve görüşün iyi olacağı belirtildi.

İl merkezleri için en yüksek sıcaklık tahminlerine göre; Van ve Bitlis'te 18 derece, Hakkari ve Muş'ta ise 19 derece olacağı öngörülüyor. Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar başta olmak üzere tüm vatandaşların hava durumu raporlarını takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önem arz ediyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme