Meteoroloji'den Van için hava durumu tahmini

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, Van'da beklenen hava koşullarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği belirtildi.

Yağışların, Van'ın doğu ilçelerinde gece saatlerine kadar devam etmesi tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Van Gölü için de ayrıntılı bir hava durumu raporu paylaşıldı. Göle yönelik tahminlere göre, hava parçalı bulutlu olacak ve öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde esmesi bekleniyor. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olması, görüşün ise yağış anında orta seviyede olacağı tahmin ediliyor.

İl merkezlerindeki en yüksek sıcaklık değerleri de paylaşıldı. Buna göre, Muş ve Hakkari'de 32 derece, Bitlis'te 29 derece ve Van'da 31 derece olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları hava durumu gelişmeleri konusunda bilgilendirmeye devam edecek. Özellikle yağış beklenen saatlerde ve bölgelerde dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme