Meteoroloji'den Van için hava durumu tahmini

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde hava durumuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, bu günlerde havanın parçalı ve az bulutlu olması beklenirken, öğle saatlerinden itibaren Van'ın kuzey ilçeleri ile Muş'un kuzey ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi öngörülüyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, bölgedeki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların ise güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Van Gölü için yapılan özel hava tahminine göre, göl üzerinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakimiyeti öngörülüyor. Rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerden, öğle saatlerinde ise kuzeybatı yönünden 3 ila 5 kuvvetinde, sabah ve gece saatlerinde ise 6 kuvvetinde esmesi bekleniyor. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olması ve görüşün iyi olması öngörülüyor.

İl merkezleri için en yüksek hava sıcaklıklarının ise; Muş'ta 35 derece, Hakkari'de 34 derece, Bitlis'te 30 derece ve Van'da 29 derece olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarının normal seviyelerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle, bölge halkını güneşlenme ve sıvı tüketimi konusunda uyardı. Ayrıca, Van'ın kuzey ilçeleri ile Muş'un kuzey ilçelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle, vatandaşların hava durumunu yakından takip etmeleri tavsiye ediliyor.

Yetkililer, özellikle sağanak yağışların görüleceği bölgelerde, sel, su baskını ve yıldırım düşmesi risklerine karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Olası olumsuz hava koşullarına karşı, yerel yönetimler ve ilgili kurumların da gerekli tedbirleri aldığı bildirildi.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme